Siden Daniel Grindeland og fotograf Martin Litwicki slapp videoen på nettstedet YouTube, så har den blitt vist over 350.000 ganger, og det stopper tydeligvis ikke der.

– Tallet fortsetter bare å vokse, sier Daniel Grindeland.

Markedsstunt

Det hele begynte med litt drodling mellom Grindeland og fotografen. De ville gjøre noe ingen andre har gjort, så de bestemte seg for å fri til flere hundre selskaper.

– Vi sendte ut over 300 brev til potensielle interesserte. Ti ble med, og det var nok til å lage den første videoen, sier Grindeland.

Han breaker seg blant annet gjennom ørkene i Dubai.

Målet var å lage en annerledes video. Det har vi klart, sier en selvsikker Daniel Grindeland.

Fra før er Grindeland kjent gjennom dansegjengen i Absence, og for ikke lenge siden satset han tungt på en karriere i hovedstaden.

– Jeg vil flytte til Oslo for å kunne skape meg en karriere, sa Grindeland til BA den gang.

Rett etter var han klar for en rolle i oppsetningen «Grease».

 

Verden rundt

Innspillingen av videoen skulle vise verdens kontraster.

– Målet var å dra fra Oslo og rett til ørkene. Det har tydeligvis virket, sier danseren fra Bergen.

Gruppen til duoen har fått navnet The new hype, og videoen er blitt delt på noen av verdens største breakesider, blant andre bboyworld.com, som har 1,3 millioner følgere.

– De kåret videoen til årets beste, sier Grindeland stolt.

Nå er målet å lage en enda mer spektakulær video.

I 2014 forsøkte Daniel Grindeland å vinne TV 2-sendte «Norske Talenter». Bergenseren fikk dommerne til å måpe da han tente på bena sine og spant rundt på scenen. For å få til stuntet, tok han kontakt med magiker Alexx Alexander.

Grindeland har konkurrerte nylig i VM i breaking, i Frankrike. Han har tidligere konkurrert mot verdens beste breakere i samme konkurranse

I 2015 ble det delt tredjeplass i Western Europe-finalen.