DNS-teatersjef Agnete Haaland presenterer akkurat nå sitt siste årsprogram på Store Scene på DNS.

Fra før er det kjent at Stig Holmås-klassikeren «Regn» skal dramatiseres og ha premiere i september. Og som BA skrev tirsdag denne uken, så regidebuterer skuespiller Marie Blokhus, blant annet kjent fra «Side om side», med stykket «Våre barn». Det har premiere allerede 5. januar.

I tillegg setter DNS opp Ibsen-klassikeren «Hedda Gabler» med musikk fra Nils Økland. Stine Robin Berg Hansen skal kle rollen som Hedda i stykket som har premiere på Store Scene 23. januar.

11. april er det duket for en av 2019 storsatsinger på teaterhuset på Engen. Da er det urpremiere på «Skipet De Zee Ploeg» som handler om et skip fullastet med tyske emigranter, som havarerte utenfor Bergen i 1817. Skipet skulle gå fra Amsterdam til Philadelphia, men endte altså ved Skjellanger på Nordre Holsøy 25. september det året. Flere av de 560 emigrantene døde allerede på veien, flere mistet livet i Bergen, mens noen bosatte seg her og ble forfedre til en rekke kjente Bergens-slekter, som Rieber. Stykket regisseres av Stig Amdam.

I teaterkjelleren settes blant annet «Hvem er redd for Virginia Wolf?» opp i februar og stykket «Begynnelse» i mai. I komedien «Begynnelse» spiller Karoline Krüger og Eirik del Barco Soleglad mot hverandre. 22. november spilles «Peer Gynt» i Teaterkjelleren.

Den Knut Nærum-skrevne familieforestillingen «Korps» har premiere på Store Scene 9. mars med Ameli Isungset Agbota og Henrik Bjelland i rollene. Og når vi er i familie-segmentet settes «Wendy og Peter Pan» opp samme sted 14. september i Ivar Tindbergs regi.