Onsdag blir trolig ny teatersjef lansert

Helge Jordal, Vibeke Flesland Havre, Johannes Joner og fire ukjente er noen av de som har stått på listen til DNS over kandidatene til ny teatersjef.

Helge Jordal, Vibeke Flesland Havre, Johannes Joner og fire ukjente er noen av de som har stått på listen til DNS over kandidatene til ny teatersjef. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Agnete Haalands etterfølger på DNS skal være klar.

DEL

11 personer har vært på listen over aktuelle kandidater. Etter det BA erfarer blir den nye teatersjefen lansert onsdag formiddag.

– Spennende

– Jeg er veldig spent på hvem som blir den neste teatersjefen, sier BA sin egen anmelder, Olav Gorseth.

Han har store forventninger til hva Haalands etterfølger kan tilføre byens sceniske storstue.

1. januar 2020 får Den Nationale Scene ny teatersjef, etter at Agnete Haaland fortalte BA sine lesere at hun ikke vil fortsette etter sine to perioder, som går ut ved årsskiftet neste år.

Jordal søkte

Blant de som har gått ut og sagt de gjerne vil ha jobben er skuespiller Johannes Joner, onkel til «Skjelvet»-aktuelle Kristoffer Joner. I tillegg dukket Helge Jordal opp på listen over erfarne ringrever som har søkt på stillingen som teatersjef på DNS.

Ifølge DNS har de vært i kontakt med søkere både fra Norge og Norden.

– Teatersjefen er kunstnerisk og administrativt ansvarlig for DNS. Vår nye teatersjef skal lede den videre utviklingen av teatret, ha tydelige kunstneriske visjoner og gode lederegenskaper, sa styreleder Siren Sundland i en pressemelding i slutten av august.

Målet til styrelederen var da at ny teatersjef skal være ansatt innen månedsskiftet september/oktober. I morgen vår byens borgere altså servert navnet på den nye teatersjefene de neste fire årene fra 2020.

Holdt kortene tett

Styreleder Sundland har holdt kortene tett gjennom hele prosessen.

– Vi bruker mye tid. Vi har bedt om dybdesamtaler med veldig ulike kandidater. Der får de vise sine perspektiv rundt hvordan de bygger et repertoar og hvordan de organiserer arbeidet med å skape et repertoar.

– Er de fire kandidatene fra listen på elleve søkere eller har dere hentet inn andre kandidater?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Sundland.

For noen uker siden var premiereklare Kristoffer Joner en svipptur i Bergen for å overvære «Skjelvet»-premieren. Han sier dette om onkelen Johannes Joners kanditatur.

– Jeg har fått med meg at han har søkt og det jeg kan si er at Johannes er en ekstremt kreativ fyr og det hadde vært veldig interessant å se han som teatersjef her i byen. Men det handler jo litt om hvilken type sjef de er ute etter.

– Du har fått med deg at Helge Jordal også har søkt?

– Ja, og det er jo en mann som jeg bøyer meg i støvet for, understreker han.

Slik så søkerlisten ut:

NavnAlderPoststedStilling
Helge Jordal72BergenSkuespiller
Mann   
Mann   
Vibeke Flesland Havre44BergenLeder for VFH-produksjoner
Audny Chris Holsen45OsloRegissør
(Lars Gunnar) Theodor Janson48OsloSkuespiller/regissør
Johannes Joner59OsloSkuespiller /regissør
Mann   
Jeff Pedersen40StongfjordenFrilans regissør
Hege Randi Tørressen58FjellstrandDramaturg
Kvinne  

Artikkeltags