Svensk toppregissør blir ny teatersjef på DNS

Stefan Larsson på plass på DNS i fjor vinter. Da regisserte han «Hamlet». Nå blir han ny sjef for teateret.

Stefan Larsson på plass på DNS i fjor vinter. Da regisserte han «Hamlet». Nå blir han ny sjef for teateret. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stefan Larsson blir Agnete Haalands etterfølger på DNS. Svensken har tidligere hatt regioppdrag på DNS sammen med kompisen Mikael Persbrandt.

DEL

Det er altså en 54-åring fra Stockholm-forstaden Hässelbysom tar over DNS når Agnete Haaland gir seg som teatersjef etter åtte år.

1. januar 2020 tar Stefan Larsson over den dramaturgiske sjefsstolen i Bergen.

Les også: Agnete Haaland til BA i 2017: – Han er fantastisk dyktig (BA+)

I Bergen med «Hamlet»

Så hvem er han? Svensken har blant annet jobbet mye med Mikael Persbrandt, også i Bergen med «Dødsdansen» under Festspillene i 2016. Sist han var på besøk i Bergen, i fjor, satte han opp «Hamlet» på DNS, med blant andre Preben Hodneland på scenen.

Svensken har en lang, lang liste over teaterforestillinger han har hatt ansvaret for, og norske teaterstykker er ikke et ukjent tema for Larsson. Blant dramatikerne fra Norge er Jon Fosse en størrelse Larsson har satt opp flere stykker av.

I tillegg til å være en erfaren regissør, har Stefan Larsson også spilt flere roller i stykkene han har regissert. I tillegg har han spilt i «Beck» og «Anna Holt - polis». Han spilte torpedo i Beck-filmen «Beck - The Money Man» i 1998.

54-åringen var også kunsterisk leder for Dramaten-scenen Elverket, som er barne- og ungdomsscenen til Dramaten i Stockholm, mellom 2002 og 2009. Parallelt var han også teatersjef for Århus Teater i Danmark.

Etter det har han også ledet det som kalles Betty Nansen Teatret i København. Der ga han seg i 2016.

Mistet sin eldste sønn

Hamlet-regissøren opplevde den ultimate sorgen da han mistet sin eldste sønn, Eliot, i 2011.

Til Aftenpostens magasin, A-magasinet, sa Stefan Larsson i 2017 dette om tapet av sin sønn:

– Hvis jeg åpner døren til den sorgen, tror jeg fremdeles jeg skal bli gal. Så jeg kan ikke åpne den. Sorgen ville ta over mitt liv fullstendig.

Artikkeltags