Blodfan intervjuet forbildene

Maria Svellingen Flatekvål møtte Preben «Prebz» Fjell og Dennis Vareide kort tid før de skulle lansere filmen sin «Prebz og Dennis: The Movie» i Bergen.

Maria Svellingen Flatekvål møtte Preben «Prebz» Fjell og Dennis Vareide kort tid før de skulle lansere filmen sin «Prebz og Dennis: The Movie» i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hva har en voksen journalist i et intervju med YouTube-hitene Prebz og Dennis å gjøre, når man kan la en 12-åring gjøre jobben?

DEL

Denne helgen ble filmen om Preben Fjell og Dennis Vareide aka Prebz og Dennis lansert på Sotra og i sentrum.

Filmen har fått det fengende navnet «Prebz og Dennis: The Movie».

YouTube-stjernene var selv på plass på Sotra fredag. Før den store Kahoot-konkurransen startet i sentrum, (en digital quiz, for de som er over 40 og lurer på hva i alle dager det er), skulle BA få møte duoen som har skapt seg et navn gjennom nettstedet YouTube.

Journalistbyttet

Men hva skal en 45 år gammel journalist spørre Prebz og Dennis om. Derfor ble undertegnedes datter hyret inn til jobben. Blodfan og 12-åring, Maria Svellingen Flatekvål, fikk jobben.

Lørdag morgen stilte hun på hotellet der stjernekompisene bodde med et knippe sirlig nedskrevne spørsmål.

Dette ble resultatet:

LES OGSÅ: «Prebz og Dennis: The Movie»: – Et realt balleslag 

Katastrofal hårsveis

– Hvordan var det å se filmen ferdig for første gang?

– Jeg tror aldri jeg har vært mer svett. Det var så mange morsomme og kleine øyeblikk. Det var gøy å høre at folk lo underveis, sier Dennis til BA.

– Når fikk dere ideen om å lage en film og hvordan fikk dere det til?

– Det var Kaspar Synnevåg og Henrik Hylland Uhlving som kom og spurte oss om vi ville lage en film. Det sa vi ja til, men først trengte de penger til å lage filmen. Da de kom tilbake med penger, og så laget vi film, sier Preben «Prebz» Fjell.

– Er det noe dere ikke er fornøyde med filmen?

Maria Svellingen Flatekvål, Preben Fjell og Dennis Vareide under filmlanseringen av Prebz og Dennis: The Movie

Maria Svellingen Flatekvål, Preben Fjell og Dennis Vareide under filmlanseringen av Prebz og Dennis: The Movie Foto:

– Hårsveisen min er katastrofal på mange måter i filmen. Det er sikkert slik at når jeg ser filmen om ti år, så spør jeg meg selv; hva er det jeg holder på med. Det er veldig mye dobbelthaker i filmen også, sier Vareide og ler hjertelig.

– Men det er kanskje det som gjør filmen ekte også, at vi ikke er perfekt sminket, legger Dennis til.

Sagt en del ting

– Er det noe dere angrer på, som kom med i filmen?

Begge kikker på hverandre og begynner å le.

– Kanskje....ja. Hva kan man si? Ja, vi sier ting som egentlig ikke burde vært på kamera, men som kom med likevel, sier Dennis før Prebz skyter inn.

– Du ser det veldig kort, men det er en scene der de filmer close up (veldig tett) på meg, så ser du en buse i nesen min. Det er heldigvis bare et millisekund, sier Preben og gliser.

– Hva tenker dere om at dere er forbilder for mange?

– Jeg vet ikke helt om vi er forbilder. Vi er ikke idrettsstjerne-forbilder, som lever sunt eller tar vare på hverandre. Vi er kanskje en form for forbilder, som tør å gjøre det vi har lyst å gjøre. Vi går ikke inn for å inspirere andre. Vi gjør ikke viktige ting, for alt vi gjør er jo bare masse tull, forteller Dennis.

– Hvordan ser en vanlig dag ut for dere?

– Vi har kontor i Oslo, og vi forsøker å ha en vanlig ni- til fire-dag. Det blir gjerne oftere overtid. Det er en del arbeid, men dette er noe vi synes er gøy, så blir det ikke farlig å jobbe litt ekstra, sier Preben.

Det var kø utenfor Bergen kino allerede en time før YouTube-duoen skulle komme. Signeringskaoset var komplett da de kom.

Det var kø utenfor Bergen kino allerede en time før YouTube-duoen skulle komme. Signeringskaoset var komplett da de kom. Foto:

Lite hatmail

– Har dere fått mye hat-kommentarer gjennom YouTube-karrieren deres?

– Ikke spesielt mye, men det kommer alltid noen. Slik er det bare når man legger seg ut på nett. Men vi har fått noen meldinger med teksten «Du er dust!», sier Vareide og smiler.

– Hva synes du om bergensere og Bergen, Dennis?

– Jeg har hareskår, så jeg har tilbrakt mye tid på Haukeland sykehus. Har vært i Bergen minst en gang i året, så jeg er veldig glad i byen. Bergensere er hyggelige, sier Dennis og gliser.

«Prebz og Dennis: The Movie» har premiere 11. august.

Artikkeltags