Kultur Vest AS er en medlemsorganisasjon for profesjonelle kulturaktører i Bergensområdet. For en tid tilbake ble det kjent at organisasjonens daglige leder Kristin Øygarden slutter.

Totalt 29 søkere har søkt jobben som hennes etterfølger, 13 menn og 16 kvinner. BA har fått tilgang til søkerlisten som blant annet inneholder navnet til politikeren Asle Wingsternes.

Askøyværingen ble i fjor høst valgt til valgkampleder for Høyre inn mot høstens valg. På midten av 2000-tallet var han også markedssjef på DNS i en periode og før det igjen leder av Hordaland Unge Høyre.

Guri Giæver, som har vært ansatt ved Filmskolen på Lillehammer, har også søkt. Det samme har Åshild Widerøe. Hun sluttet i jobben som programansvarlig i Aasen-tunet i fjor høst.

– Vi er svært glade for at det er stor interesse og svært mange spennende søkere til stillingen i Kultur Vest, sier styreleder Harald Victor Hove, Høyre-politikeren, i en pressemelding.

– Dette viser at organisasjonen har utviklet seg til å være en relevant og sentral kulturaktør i vår region, og det gir oss et godt grunnlag for å velge på øverste hylle når vi skal finne kandidaten som skal ta oss og våre medlemmer videre i de kommende år, sier han videre.

Her er søkerlisten:

Asle Wingsternes
Bjarte Riseng, 37, Bergen
Kvinne, 30, Bergen
Erhard Paul Meier, 58, København
Guri Giæver, 58, Bergen
Randi Kvinge, 42, Isdalstø
Stian Økland, 27, Bergen
Mann, 42, Bergen
Torunn Johanna Rosnes, 36, Bergen
Andriy Osadchuk, 51, Kvaløysletta
Anette Bjørnenak, 38, Bergen
Arora Gustafsdottir, 51, Ski
Berent Philip Moe, Kristiansand
Gunhild Gåsvik, 48, Gol
Jo Grunde Straume Gudbrands, 32, Bergen
Jovana Mitrovic, 31, Bergen
Solveig Holm, 49, Bergen
Tine Løwensprung, 26, Valderøya
Trine Gabrielsen, 29, Bergen
Åshild Widerøe, 50, Volda
Daniel Stølen Alme, Bergen
Daniel Szoke, 36, Bruvik
Gabriela Bruzaite, 24, Os
Kvinne, 48, Bergen
Laurits Rasmussen, 36, Bergen
Piotr Kuczma, 35, Os
Siren Løkaas, 30, Bergen
Taija Korhonen, 28, Bergen
Trond Helland