God krasjlanding av en ellers kjedelig film

Forhåpentligvis slipper vi å se flere historier om Lynet McQueen og de andre bilene fra Pixar og Disney.

Forhåpentligvis slipper vi å se flere historier om Lynet McQueen og de andre bilene fra Pixar og Disney. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den tredje filmen om Pixars racerbiler har en fin historie, nydelig animasjon, men de bommer litt på historien.

DEL

Det er som regel nok med en animert film med en dugendes historie. Det har ikke de store selskapene som Disney og Pixar skjønt. Den eneste animerte filmen, undertegnede mener kan kvalifisere til flere filmer, rett og slett fordi de er så utrolig gode, er «Toy Story».

«Biler 3» gjør ikke det.

Det er helt klart at historien er god. Når man mener at en bommer på historien, er det fordi det kreves en voksen skalle for å forstå alt det som skjer i filmen. At Lynet McQueen (Espen Sandvig) blir gammeldags, og at nye unge biler erstatter de litt tregere bilene, at en kvinnelig bil er trener, men egentlig burde vært racerbil osv. blir rett og slett for voksent for det publikumet man vil skal se filmen.

Selvsagt kan en animert film være for alle aldre. Det er sikkert mange voksne som hadde likt dette siste kapittelet til racerbilen McQueen, men det blir litt som å skvise ut den siste saften av en allerede ferdigskvist appelsin. Det blir for lite juice.

Biler 3

Biler 3 Espen Sandvig, Jan Erik Larsen, Jenny Skavland, Eldar Vågan og mange flere (stemmene til de forskjellige bilene) Aldersgrense: Alle Varighet: 1 time, 43 minutter

luften er gått ut av ballongen for å gjenta poenget. Det blir for åpenbart at man vil hente ut en runde til med kinobilletter på en historie som burde vært avsluttet etter den første filmen.

Men det er faktisk en god avslutning, når man har vært i det kritiske hjørnet. Historien er godt bygget opp, og man opplever en hel rekke problemstillinger, en kan relatere seg til i det virkelige liv.

Noen av oss blir nemlig eldre, og takk og lov for det, men det betyr også at det kommer nye, kjappere, smartere og oftest raskere etterkommere. Det oppleves på jobb, på joggeturen og i livet ellers. Så også i «Biler 3». Lynet McQueen er den store helten. Alle digger den røde raske bilen. Helt til det kommer en raskere og nyere bil, med ny teknologi og bedre utstyr. Lynet blir nødt å tenke nytt. Han blir utfordret på ny teknologi, men ender opp med å se tilbake til de gamle gode dager.

Mange av oss burde kanskje stoppe opp og tenke over at de som er eldre enn oss, kanskje har opplevd mer og har fortsatt mye å fare med.

De eldre er fortsatt eldst.

Artikkeltags