Andres Dahl fikk pris av Kronprinsen

Kongelig: Andres Dahl fikk pris for å være en talentfull bransjeperson av selveste Kronprins Haakon.foto: Jonathan Vivaas Kise

Kongelig: Andres Dahl fikk pris for å være en talentfull bransjeperson av selveste Kronprins Haakon.foto: Jonathan Vivaas Kise

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Var ferdig som student i 2016. Nå er han av de 20 mest lovende i den nordiske musikkbransjen.

DEL

Musikkfestivalen Bylarm i Oslo startet torsdag morgen og avrundes ikke før natt til søndag. På den første dagen av festivalen var det den unge bergenseren Halies konsert på Sentrum Scene det meste handlet om. Men noen timer tidligere var det en annen ung bergenser som fikk heder og ære – utenfor scenen.

InnlemmetV

I Mathallen på Vulkan-området ble nemlig Andres Dahl innlemmet i en liste over de 20 mest talentfulle bransjepersonene under 30 år på musikkfronten i Norden. Listen er satt sammen av ni musikkbransjeveteraner, blant andre Karpe Diem-manager Silje Larsen Borgan og tidligere Brak-sjef Karen Sofie Sørensen. Prisen fikk Dahl av Kronprins Haakon.

Betyr veldig mye

Dahl driver det nyoppstartede selskapet Paperclip i Bergen, som har fokus på elektronisk musikk. Allerede ved oppstarten kom mer kjente Made, managementbyrået med kontorer på USF Verftet, som har storkanoner som Aurora og Sigrid i stallen, inn som medeier i Paperclip.

– Denne prisen betyr veldig mye i forhold til synlighet for selskapet. Sånn umiddelbart er det gode kontaktmuligheter innad denne gruppen på 20 personer som jeg kanskje ikke hadde hatt kontakt med hvis ikke vi ble plukket ut, forteller Dahl til BA.

Han startet Paperclip rett etter at han var ferdig med utdanningen sin på NHH i 2016. I dag er han manager for fire norske og fire utenlandske artister, blant annet Oslo-baserte Gundelach.

– På noen områder har det gått veldig mye fortere enn forventet.

– Hvordan ser en noenlunde vanlig arbeidsdag for deg ut i mars 2018?

– Det varierer veldig, men for tiden jobber jeg masse med Gundelach, som snart skal ut på en Europa-turné.

Vant Urørt

Bergensbaserte Jon Olav, som har bemerket seg med låter som «Hei Erna» og «Carl I. Hagen», ble kåret til Årets Urørt under første dag av Bylarm.

Samme kveld spilte han foran et ganske fullt Doga, som for øvrig er et nasjonalt design- og arkitektursenter, i Oslo. Torsdag spilte også Loddefjord-rapperen Angelo Reira på festivalen.

Artikkeltags