Fikk comeback-ideen fra Facebook

Fight of the Phoenix for noen år tilbake. På lørdag er de igjen å se på Lille Ole Bull scene. Fra venstre: Jens Erik Aasmundseth, Tormod Smith Svanevik (tidligere bassist), Steinar Hjelmbrekke og John Christian Boga.

Fight of the Phoenix for noen år tilbake. På lørdag er de igjen å se på Lille Ole Bull scene. Fra venstre: Jens Erik Aasmundseth, Tormod Smith Svanevik (tidligere bassist), Steinar Hjelmbrekke og John Christian Boga. Foto:

– Det hadde vært gøy å gjort det på Garage, men Lille Ole Bull har en intim setting som passer oss bra, sier trommis Jens Erik Aasmundseth .

DEL

Bergensbandet tok seg til finalen i Battle of the Bands i 2005. I 2007 gikk de i dvale, men på lørdag stiger føniksen fra asken. Da står «Fight the Phoenix» på Lille Ole Bull.

– Hvem sin idé var det å samles igjen?

– Det var et bilde på Facebook, var det ikke? spør bassist Vidar Eide.

Steinar Hjelmbrekke her fra 2006. Fight the Phoenix hadde sin "Sofapute Tour 2006" hvor de kom hjem til folk og gjorde konsert i stuen.

Steinar Hjelmbrekke her fra 2006. Fight the Phoenix hadde sin "Sofapute Tour 2006" hvor de kom hjem til folk og gjorde konsert i stuen. Foto:

– Ja, vi digitaliserte albumet og la det ut på Spotify. I fjor var det vel. Så var det en dame som hadde hørt mye på den platen, og som kommenterte i feltet på Facebook. Om vi ikke skulle dra til med en reunion-konsert? Og da tagget jeg de andre og sa at kanskje det hadde vært noe. Så vi kan egentlig takke henne, ler vokalist Steinar Hjelmbrekke.

Stordingen Vidar Eide ser frem til å stå på Lille Ole Bull Scene med gamle bandkamerater.

Stordingen Vidar Eide ser frem til å stå på Lille Ole Bull Scene med gamle bandkamerater. Foto:

For det begynner å bli noen år siden sist. Med melankolske melodier som «By Tomorrow» og «Breathe» rakk de å skape seg et navn i Bergen og endte opp på Rockefeller som finalister i Battle of the Bands. Så sa det stopp.

– Det var jeg og Steinar som skrev musikken. Han hadde sine ideer og jeg hadde mine ideer, så vi ble vel bare enige om at det ble litt sånn; du går den veien og jeg går denne veien, sier pianisten i bandet, John Christian Boga.

Ideene kom uanstrengt

Hjelmbrekke synes det var litt vemodig at det ikke ble noe mer, for han følte de gode ideene poppet opp helt uanstrengt.

– Vi prøvde oss på et tidspunkt uten John Christian, men da uten han på keyboard. Det funket ikke. Det var litt kjipt egentlig, for vi hadde følelsen av at det var et velfungerende band, kunstnerisk sett. Band går ofte i oppløsning på grunn av uenigheter rundt det kunstneriske uttrykket, eller at en har ideer som ikke de andre er med på. Men i Fight the Phoenix følte jeg at alle ideene bra uten at vi trengte å anstrenge oss så mye for det, sier vokalisten.

fight the phoenix

fight the phoenix Foto:

Men nå er de altså tilbake igjen, samlet på et øvingslokale i Damsgårdsveien 127.

– Hvor mange øvinger har det blitt?

– Vi har hørt på platen! ler Aasmundseth.

– Det tok jo ikke lang tid før det låt bra. Vi har vel hatt tre øvinger nå, men det føles bra, smiler Hjelmbrekke.

Ren spilleglede

Før den første øvingen var ingenting bestemt, ingen konserter planlagt. De skulle bare møtes for å spille gamle låter og se hvor landet lå.

– Vi måtte finne ut om det var noen som måtte hives ut av bandet! ler Aasmundseth.

Det var det ikke. Poenget med kvelden er at det skal være lystbetont og gøy, noe hele gjengen ville bli med på.

– Det er litt deilig å ikke tenke på profitt. Det er bare lave skuldre, noe som har vært deilig å kjenne på, jeg har ikke kjent på det på mange år. Bare spilleglede, forteller Aasmundseth.

Jens Erik Aasmundseth, her sett i en noe yngre versjon fra en øving med bandet på midten av 2000-tallet.

Jens Erik Aasmundseth, her sett i en noe yngre versjon fra en øving med bandet på midten av 2000-tallet. Foto:

Siden sist har også en del ting på hjemmefronten endret seg. Aasmundseth har blitt vegetarianer og flere av dem har fått seg familie. Men musikken har de ikke gitt slipp på.

– Det er mye som er forandret siden vi spilte sammen sist. Familie har det jo blitt og ja; vi er blitt litt voksne. Vi er rett og slett blitt litt voksne! Det er tidkrevende og spille i band, det merkes bare med disse øvingene her. Men vi må bare satse på fullt hus på lørdag og stormende jubel. Så får vi litt payback, ler Boga.

Fight the Phoenix

Dannet i 2005

Gav ut sitt første og eneste album i 2006: "By Tomorrow"

Medlemmer:

Jens-Erik Aasmundseth: Trommis. Har tidligere spilt i Major Parkinson og The Owens

Vidar Eide: Bassist. Spiller i 1st Delution

Alf Borge: Gitarist. Har tidligere spilt i Major Parkinson

John Christian Boga: Keyboard. Har drevet i entertainmentbransjen siden oppløsningen av "Fight the Phoenix"

Steinar Hjelmbrekke: Vokalist. Har tidligere spilt i Major Parkinson og gitt ut flere album som soloartist.

Artikkeltags