Spotify sendte torsdag morgen ut en oversikt over hva vi nordmenn har lyttet til i strømmetjenesten gjennom året som har gått.

Og Kygo topper, foran Justin Bieber, Alan Walker og Drake. Marcus & Martinus sniker seg inn på en 5. plass foran Coldplay, Freddy Kalas og The Chainsmokers på listen over de artistene vi har lyttet mest til.

For andre år på rad er Drake den mest spilte artisten i verden. Dette året har han mer enn 4,7 milliarder strømminger, godt over det dobbelte av fjorårets rekord på 1,8 milliarder. Justin Bieber er også nummer to på den listen.

Alan Walker har den mest spilte låten i Norge gjennom 2016 med «Faded», mens singelen hans «Sing Me to Sleep», som ble sluppet i juni, er den sjette mest spilte låten i Norge. Den andre nordmannen på topp 10-listen over de mest spilte låtene i år er Freddy Kalas med «Jovial».

– 2016 har vært et helt fantastisk år for nordiske artister. Aldri tidligere har nordisk musikk blitt spilt så mye på Spotify utenfor regionen som i år. De eneste europeiske låtene på topp 10-listen globalt er «7 Years» av danske Lukas Graham og «Faded» av nordmannen Alan Walker. Rett etter dem på listen ligger nordiske artister som Mø, Kygo og Zara Larsson. Dette viser hvor utrolig framgangsrik Norden har vært som musikkmarked dette året», sier Eva Lægdsgaard Madsen, Director of Artist and Label Services, Nordics i en pressemelding.