Platen var ferdig i 2015. Så lot de den ligge i to år

Bloody Beach drar på en liten norgesturné med start på Hulen i kveld før de spiller i Stavanger, Kristiansand og Oslo.

Bloody Beach drar på en liten norgesturné med start på Hulen i kveld før de spiller i Stavanger, Kristiansand og Oslo. Foto:

Av

Bergensbandet Bloody Beach opererer i lange sykluser.

DEL

Tar man et raskt sveip over det bergenske musikkartet på starten av dette tiåret er det noen utgivelser innenfor det utvidede indiebegrepet som dukker raskt opp i bevisstheten.

Razika-debuten «Program 91» var sentral, Casiokids´ «Topp Stemning På Lokal Bar» likeså. Men innimellom der et sted dukket det opp en EP så tett og skakk, men samtidig luftig og med vind fra psykedelia, dub, fra rock, pop og fra sørligere breddegrader.

EP-en het «Quembo Que?». Bandet het Bloody Beach.

Kjortel og sveis

Samme år spilte de på Bylarm i Oslo og frontfigur Arne Håkon Tjelle svingte mikrofonledningen ikledd brun kjortel og tung sveis til publikums begeistring.

Spol frem til 2014 og debutalbumet «Bloody Beach Pirate Radio Presents» ble sluppet før oppfølgeren «Boys» kom nå i sommer. Mellom der har de gjort et knippe konserter i og utenfor Norge, festivaljobber, men mest av alt vært opptatt i andre konstellasjoner.

Frontmann Arne Håkon Tjelle ga i sommer ut solodebuten under navnet Soft Ride, Chris Holm har det siste året turnert på kryss og tvers sammen med Sondre Lerche på hans «Pleasure»-turné.

– Bloody Beach handler fortsatt om å ha lave skuldre og ha det gøy. Vi har holdt på i ti år, men har få utgivelser bak oss. Vi skal ha overskudd til å gjøre dette og det har vi nå, sier Chris Holm.

– Farger de andre involveringene dere har over på lyden av Bloody Beach?

– Det er vanskelig å si, men litt innvirkning fra andre ting ligger nok der. Denne platen er forresten så kommersiell som vi klarer å være i albumformatet – vi hadde lyst å lage et popalbum, sier han.

– Måten vi jobber på er at Anders (Winsents, journ.anm.) og jeg lager litt demoer og så sender vi de rundt til de andre før låtene formes i øvingslokalet.

Ferdig i to år

Hulen-konserten torsdag kveld vil i hovedsak handle om «Boys» ispedd eldre låter. Men hva som er gammelt og nytt i Bloody Beach-universet er ikke like greit å ha oversikt over.

– Albumet var ferdig mastret for to år siden. Det er mange forskjellige årsaker til at vi lot den ligge i to år. Ting dukket opp, kanskje vi ikke hadde overskudd. Og så har du det evinnelige spørsmålet om hvem som skal gi det ut. Men så traff vi Ruben Nesse på Brilliance og følte oss trygge på at det ble bra å gi ut albumet der.

– Så det er litt morsomt når folk sier at den låter «så 2017», legger han til.

– Nå er Lerche-turneen over for din del. Hvordan var det?

– Det var helt enormt – en fin boble å være inne i. 120 konserter med bare pleasure. Nå skal jeg ha en rolig høst og skrive litt nytt.

Artikkeltags