Gå til sidens hovedinnhold

Den bergenske julelåten toppet listene for 17 år siden. Så forsvant den

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvor ble egentlig «Where will you be this christmas» av?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leter du et stykke bak i minnebanken dukker kanskje det pianoriffet opp? Eller det iørefallende refrenget omkranset av bjeller? Låten het «Where will you be this christmas» med bergensgruppen Flare.

Julesangen ble gitt ut på det allerede da døende formatet CD-singel i 2001, men fikk radiospilling allerede året før. Låten ble skrevet av Flare-vokalist Tiam Dee. Fire år senere fikk bandet endelig gitt ut sitt debutalbum, «In search of Fame». som ble belønnet med en treer på terningen i BA.

«Where will you be this christmas» tronet på toppen av Radio 1s spillelister den første julen (2000) med en rotasjon på 77 avspillinger i uken. Det hjalp kanskje at tekstlinjen «Where will you be this christmas? I´m singing this song of love on Radio 1» var en sentral linje i refrenget?

Det var, med andre ord, en låt det var vanskelig å unngå opp mot den røde høytiden i 2000 og 2001. I et BA-intervju i 2005 fortalte Flare-medlem Chris Star at julelåten slo godt an i alt fra Russland, Albania, Moldova og Hellas til Litauen. Men at den også var et ømt punkt for dem i streben etter å få like oppmerksomhet på sine andre låter

Tidens tann har ikke fart så godt med julelåten som farget de to første årene på 2000-tallet på kommersiell bergensk radio. Den ble aldri en moderne julehit, som Maria Menas «Home for Christmas», for eksempel.

«Where will you be this christmas» finnes ikke i noen strømmetjenester, CD-singelen kan man kjøpe brukt gjennom en forhandler på Amazon for nesten 500 kroner og musikkvideoen til låten på YouTube er sett av under 500 sjeler.

God jul.

Kommentarer til denne saken