– Målet er å skape en bevissthet. Man sitter i et rom sammen, men hvem er egentlig den som sitter ved siden av deg? Vi møter folk hver dag uten å tenke så mye over det, sier Lisa Colette Bysheim.

Sammen med Sarah Vella, som hun møtte på dansestudiet Trinity Laban i London, har hun laget en danseforestilling om det første mellommenneskelige møtet. Neste helg holder de to forestillinger på Cornerteateret.

Ut i verden

Forestillingen «Me(et)You» skal også vises i Berlin og på Malta.

– Sarah er fra Malta og så at det var mulighet for å søke om å bli programmert hos Malta Arts Fund. Vi skal være der en hel uke og ha workshops, forestilling og «ettersnakk».

I Berlin, hvor Sarah bor nå, har de satt opp forestillingen på egen hånd sånn som her i Bergen.

– Det er veldig givende, sier Bysheim.

Hun gleder seg til å ta med forestillingen på miniturné.

– Det blir interessant å se hvordan tematikken og forestillingen blir når den møter et nytt rom og et annet folkeslag. Publikum reagerer nok litt annerledes.

Danser til støy

Med seg på laget har de musiker og lyddesigner Mads Svee, også kjent fra bergensbandet Línt.

– Jeg og Sarah hadde veldig mange ideer om lyd vi hadde lyst til å bruke. Vi hadde gjort masse intervjuer med folk om det første møtet og alle svarte på forskjellige språk, både fransk, tysk, persisk… Vi hadde alt dette materialet og lurte på hva i alle dager vi skulle gjøre med det, sier Bysheim.

Hun hadde jobbet med Svee en gang tidligere og var kjempefornøyd med lydbildet han klarte å skape.

– Jeg fikk masse støy og masse opptak av folk som snakket forskjellige språk, og beskjeden var: Lag musikk, forteller Svee og ler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Musikk som utfordrer

Artisten synes det veldig interessant å lage musikk til dans.

– Det er kjempegøy å sitte med noe mer konkret å jobbe mot enn å bare skrive musikk for musikkens skyld. Jeg prøver så godt jeg kan å innrette meg etter dansen, i den grad jeg forstår den.

Bysheim synes musikken og dansen skal henge sammen, men også utfordre hverandre.

– Det er et parti hvor det er masse lyd, språk og støy, men i bevegelsene skjer alt dette utrolig sakte og sensitivt. Vi liker de ekstreme forskjellene, påpeker hun.

Svee spøker om at han nå har sett dansen så mange ganger at han kan alt utenat og kan trø til hvis en av dem blir syk før forestillingen.

– Jeg bare fester pad-en på ryggen og danser i vei!