Morrissey dropper omstridt fotokontrakt

Lørdag kveld står Morrissey på scenen i Bergen.

Lørdag kveld står Morrissey på scenen i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere medier, deriblant BA, valgte å boikotte Morrissey-konserten i Bergen. Nå har managementet kastet fotokontrakten.

DEL

Det opplyser Bergen Live-sjef, Frank Nes, til BA en drøy time før konsertstart.

– Har det vært forhandlinger frem til nå?

– Vi har prøvd og prøvd, så godt vi har kunnet. Noe av problemet er at manageren til Morrissey holder til i Los Angeles, det er en av hovedårsakene til at det har tatt så lang tid, sier Nes.

Den utsolgte konserten starter lørdag klokken 2000 i Grieghallen.  Nå som fotokontrakten er droppet, skal BA anmelde konserten på vanlig måte.

Fredag skrev BAs sjefredaktør, Sigvald Sveinbjørnsson, en kommentar om hvorfor BA og flere medier skulle droppe Morrissey-konserten.

Der skrev han blant annet: «Når artisten i tillegg krever at våre journalister ikke røper «noen konfidensiell informasjon om artisten som måtte tilflyte» under konserten, blir det håpløst.»

I fotokontrakten som ble lagt frem, krevde aristen å få bruke bildene fra pressefotografene fritt. Det ble også lagt strenge begrensninger på hvordan bildene fra konserten kunne bli brukt av mediene.

– Det er veldig gledelig at Morrissey droppet de uakseptable kravene. Dermed kan vi gjøre jobben vår, sier Sveinbjørnsson etter at kontrakt-droppet ble kjent.

Artikkeltags