Gå til sidens hovedinnhold

Sviktende albumsalg for Kygo

Artikkelen er over 3 år gammel

Lite kjærlighet fra platekjøperne for «Kids in Love».

Kyrre Gørvell-Dahll (26) slapp sitt andre studioalbum «Kids in Love» 3. november.

Som VG omtalte tirsdag debuterer albumet med 73. plass i USA på Billboard 200 og førsteplass på Dance/Electronic albumlisten foran Calvin Harris. Kygo er for øvrig også på fjerdeplass på samme listen med EP-en «Stargazing».

For andre artister kan dette høres strålende ut, men dette er Kygo. Fana-gutten som med debutalbumet «Cloud Nine» i 2016 var oppe på 11. plass på Billboard 200 – den beste norske plasseringen noensinne. Da blir forventningene naturlig nok skrudd i været.

Platen debuterte på tredjeplass på VG-listen i forrige uke, mens den er nummer 91 i Tyskland, 35 i Storbritannia, 25 i Canada og 9 i Sverige. Alle plasseringene representerer en nedgang sammenlignet med fjorårets albumsalg.

Kygos stefar og co-manager Jan Magnus Bjordal har ikke besvart BAs henvendelser i forbindelse med denne saken.

Tidligere har 26-åringen også hatt mega-singler som «Firestone», «First Time» og «It ain't me». Sistnevnte, et samarbeid med Selena Gomez, nådde til tiendeplass i USA, topp ti i blant annet Storbritannia, Tyskland og Australia, og ble hans fjerde førsteplass i Norge.

Kygo annonserte i slutten av oktober sin kommende «Kids in Love»-tour som starter kommende februar. Der skal DJ-en innom en rekke storbyer i Europa og Nord-Amerika – deriblant en gigantkonsert i romslige Telenor Arena 9. februar.

Kommentarer til denne saken