Det var under morgensendingen til NRK Hordaland at Aurora Aksnes vant den internasjonale musikkprisen European Border Breakers Awards (EBBA) for pop, rock og elektronisk musikk.

Klokken 0845 stilte den populære musikeren opp i studio. Der ventet EBBA-prisen på henne, som deles ut til 10 europeiske vinnere i løpet av året.

Aksnes er den andre vinneren av European Border Breakers Awards-vinner, som er den europeiske musikkprisen for voksende artister.

– Jeg er utrolig glad! Det er veldig fint og rart å vinne en sånn pris, sier Aurora Aksnes til BA.

– Hvorfor rart?

– Det er rart at, av så mange gode artister, så har de valgt meg. De kunne valgt hvem som helst. Det er veldig gøy å bli trodd på, beskriver hun.

Internasjonalt gjennombrudd

Hos NRK Hordaland ble prisoverrekkelsen filmet av nederlandske Double 2. Jan Douwe Kroeske forklarer til BA at Aurora får prisen fordi hun er en dyktig, ung fremadstormende musiker.

– Denne prisen er en døråpner for unge musikere, i en bransje der CD- og platesalgene går nedover. Artistene trenger å tenke nytt, ved å reise oftere ut og spille oftere live, sier nederlenderen.

Aurora Aksnes er blitt stor både i Norge og utlandet med sin mørke popmusikk. Debut-EPen hennes har fått stor anerkjennelse verden rundt.  Selv trives hun best hjemme i Lysefjorden, og synes det er rart å bli gjenkjent på gaten.

Spesielt fikk hun mye oppmerksomhet da selveste Katy Perry dukket opp på en av Auroras konserter i USA. Katy Perry har selv sagt at hun er en stor Aurora-fan.

Da Aurora Aksnes slapp sin første EP fikk hun terningkast 6 i BA.

Aurora snakker om veien videre (saken fortsetter under vidoeen):

Celebert selskap

Blant tidligere vinnere av EBBA finner man kjente navn som Adele, Stromae, Gabriel Rios, Hozier, Of Monsters and Men, Mumford & Sons, Disclosure og norske Nico & Vinz, for å nevne noen.

I begrunnelsen for 2016-prisen skriver EBBA følgende artisten «må ha oppnådd grensebrytende suksess med sitt første internasjonale slipp i Europa mellom 1. august 2014 og 31. juli 2015.»