Kulturbyråden har stor tro på et spillhus

Forrige uke ble store deler av spillbransjen samlet for å lansere Spillhus Bergen. Bergen Spillfestival har allerede lansert drømmen om et allspillhus. Nå blir det en realitet, med enda flere aktører enn noen hadde våget å håpe på.

Forrige uke ble store deler av spillbransjen samlet for å lansere Spillhus Bergen. Bergen Spillfestival har allerede lansert drømmen om et allspillhus. Nå blir det en realitet, med enda flere aktører enn noen hadde våget å håpe på. Foto:

Få dager etter at Spillhus Bergen ble lansert, har initiativtakerne fått 250 000 offentlige kroner til forprosjektet.

DEL

Bergen: – Nå har prosjektet fått bein å gå på. Dette var vanvittige gode nyheter, sier en glad prosjektleder for gruppen som vil realisere Spillhus Bergen, Maria Eriksen.

Hun forteller at pengene som er kommet inn nå snart er nok til å få satt fart på prosjektet. Nå begynner arbeidet med å realisere spillhuset.

– Det har handlet om at prosjektet skulle over leve. Det gjør det nå, sier en veldig glad Eriksen.

Lanserte spillhus

Sist uke kunne BA fortelle at en stor gruppe vil realisere Spillhus Bergen, et eget bygg der alle typer og former for spillutvikling, spilling og aktiviteter skal foregå. Her skal spillprodusenter samle seg til en eneste stor klynge, og her skal sjakkspillerne vise sine trekk side om side med rollespillerne.

– I tillegg blir dette en viktig arena for barn og unge, sier nærings- og kulturbyråd Julie Andersland (V).

Det er hun som har fått pengene bevilget til prosjektet.

– Dette er noe jeg virkelig tror på. Dette et er prosjekt som vil gjøre Bergen enda mer synlig på kulturkartet. Dette vil tiltrekke aktører til Bergen med ønske om å etablere seg her, sier Julie Andersland.

– Og hva er ditt favorittspill?

– Vi spiller en del med barna hjemme. Brettspill. For tiden går det mye i «Ticket to Ride», og så spiller barna Minecraft da, sier Andersland.

Tror på åpning i 2021

Byråden tror også at om alt går i spillhusfolkenes retning, så er det ikke urealistisk at Spillhus Bergen åpner allerede i 2021.

– Nå må de bare finne et bygg som passer, sier Andersland.

Flere private har også støttet prosjektet, og da snakker vi om privatfolk. På spleis.no, som er en såkalt crowdfunding-side på nettet, har privatpersoner gitt over 25 000 kroner til prosjektet.

– Det forteller oss at folk vil ha et spillhus i Bergen. Det er nok til at vi vet at dette er det sterk vilje til, sier Maria Eriksen og smiler.

Hun er glad byråd Andersland viser sin tro på prosjektet, ved å skaffe en kvart million kroner.

– Vi setter veldig pris på å ha en byråd som Andersland, som er klar for å satse på spillkultur og kreativ næring, og som ser den store verdien dette kan ha for Bergen og omegn, sier Eriksen.

Hun tror engasjementet til Julie Andersland er en stor motivasjonsfaktor for prosjektgruppen.


Artikkeltags