Gå til sidens hovedinnhold

Real Ones-medlem blir kulturhussjef

Artikkelen er over 6 år gammel

Ivar Chelsom Vogt blir sjef på USF Verftet.

Vogt ble torsdag ansatt som ny kulturhusleder på USF Verftet. Real Ones-musikeren kommer fra stillingen som daglig leder i Kultur Vest AS. Tidligere har han blant annet vært daglig leder i Borealisfestivalen.

Etter en farspermisjon starter han i jobben i høst.

– Det er litt tidlig å gå konkret inn på hva vi skal gjøre. USF Verftet er landets mest spennende kulturhus. Man har Røkeriet, filmselskap, kulturnæring og landets mest aktive jazzklubb. Det er et mangfoldig kulturhus.

– «Jeg tror det vil bli lettere for Bergen å lokke til seg de mellomstore, internasjonale bandene nå. De som nå gjerne bare har én konsert i Norge, på Rockefeller eller Sentrum Scene», sa kulturhussjef Jon Tvilde til BA i forbindelse med renoveringen av Røkeriet USF i 2013. Der har man kanskje ikke lykkes helt. Hva skal til for å få de bandene til Bergen?

– Man har lykkes til en viss grad, men det må nok jobbes mer. For fasilitetene er der og forholdene ligger absolutt til rette for at man skal kunne tilby konserter i toppsjiktet i det formatet.

– Du har turnert mye gjennom årene. Er det kulturhus andre steder i verden som vil inspirere deg i deg i arbeidet med USF Verftet?

– Ja, helt klart. Nedover i Europa har du mange lignende hus som er vanvittig inspirerende, som Paradiso i Amsterdam og Vega i København. Det er naturlig at bandene som har disse stedene på sine turnelister også kommer til oss. I tillegg har jeg fått se hvordan man gjør det på Fabrica de Artes Cubanos i Havanna, som i likhet til USF Verftet er en ombygget fabrikk som har blitt et kulturhus. Det var veldig interessant. Man skal også huske på at USF Verftet er til stor inspirasjon for andre kulturhus, både ute og hjemme.

– 28. februar 2013 var Real Ones det første bandet som fikk stå på scenen under et lukket arrangement i totalrenoverte Røkeriet USF. Hvordan er huset som musiker?

– Jeg har spilt der mange ganger, i alle rommene i huset. Det fine med den nye scenen er at den er bygget spesifikt for forsterket musikk og det er ikke inngått kompromisser i forhold til akustikk og slike ting.

– Kommer jobben til å gå utover Real Ones?

– Real Ones har holdt på i 21 år og vi har ingen planer om å slutte. Det er en krevende og spennende jobb og jeg satser på at den tar like mye som den gir, sier han og legger til:

– Hovedprioriteten min blir å tenke hva vi skal fylle huset med av innhold. I tillegg skal vi jobbe aktivt med Kjødetomten og sikre at den blir til kulturformål. Det er en unik mulighet for Bergen til å skape et enda større kulturkvartal. Vi er i en prosess og det pågår en regulering nå, men ting vil selvfølgelig ta tid og perspektivet her er på mange år.

Styreleder Elisabeth Halvorsen sier følgende i en pressemelding fra Stiftelsen Kulturhuset USF:  

– Vi gleder oss til å få Ivar med på laget for å videreutvikle USF og befeste posisjonen som Norges mest spennende kulturhus.

Nåværende kulturhusleder Jon Tvilde skal over i en stilling i Sogndal kommune etter nesten to åremål på USF.

Kommentarer til denne saken