DNS tar for seg et brennhett tema

Eirik del Barco Soleglad spiller Eco i «Vilde Vite og plastmysteriet» sammen med Stine Robin Berg Hansen. Her er de ute og svømmer i havet. Førstkommende lørdag, 17. mars, kan du for øvrig «varme» opp før premieren med miljøninjadag i teaterparken.

Eirik del Barco Soleglad spiller Eco i «Vilde Vite og plastmysteriet» sammen med Stine Robin Berg Hansen. Her er de ute og svømmer i havet. Førstkommende lørdag, 17. mars, kan du for øvrig «varme» opp før premieren med miljøninjadag i teaterparken. Foto:

Da regissør Lisa Kent så David Attenborough snakke om plast i sjøen på BBC, visste hun at DNS-stykket ville treffe blink.

DEL

Onsdag om en uke er det premiere på «Vilde Vite og plastmysteriet» på DNS, et stykke teateret på Engen har «lånt» av Vilvite-senteret, som satte opp stykket i to år.

Alvorlig, men gøy

Regissør Lisa Kent sa sporenstreks ja da teatersjef Agnete Haaland spurte om hun ville ta for seg det brennhete temaet.

– Jeg så en BBC-episode der David Attenborough tok for seg plast i sjøen og miljøutfordringene. Bevisstheten rundt dette er stor nå, og derfor er det perfekt tid for å sette opp dette stykket, sier Kent til BA.

Hun har heller ikke sett noen andre ta opp akkurat denne miljøproblemstillingen opp på en scene.

«Vilde Vite og plastmysteriet», med Eirik del Barco, Stine Robin Berg Hansen, Tormod Løvold, Gerald Pettersen og Ameli Isungset Agbota i hovedrollene, er moderne underholdning med et alvorlig tema i bunn.

– Vårt mål er å sette søkelyset på alvoret med plastsøppel i havet, men vi bruker humor som et virkemiddel, sier Lisa Kent.

Endret stykke

Selv om originalhistorien hører til Roe Lauvås historie fra Vilvite-senteret, så har DNS endret mye av historien som har premiere onsdag om en uke.

Blant annet har Britt-Synnøve Johansen og Sven Ragnar Myklebust laget helt ny musikk til stykket.

– Vi har integrert musiker Harald Dalstrøm på scenen, noe som gir en ekstra dimensjon på historien, sier regissøren til BA.

Tormod Løvold spiller både far til Vilde Vite og fiskeren i historien plastmysteriet.

Tormod Løvold spiller både far til Vilde Vite og fiskeren i historien plastmysteriet. Foto:

20 år sammen

Tormod Løvold og Eirik del Barco Soleglad debuterte sammen på DNS i «Snøhvit og de syv dvergene» i 1998.

– Tiden har gått utrolig fort, ja, sier Løvold og smiler.

Han spiller far til Vilde, samt bekymret fisker som finner all plasten i havet.

– Fiskeren er på en måte krydderet i forestillingen, sier Løvold til BA.

Kompisene sto sist på scenen sammen under «Jeppe på Bjerget». Siden den gang har de holdt sammen på byens største teaterscene.

Manusforfatter Roe Lauvås sa dette om stykket i 2015:

– Det ble bestemt med en gang at helten skulle være en jente, en litt nerdete jente som var opptatt av vitenskapen hun arvet fra sin farfar.

Stykket er bearbeidet av Toril Solvang, Morten Kjerstad og Lisa Kent og har premiere 21. mars.

Artikkeltags