Gå til sidens hovedinnhold

Vil lage film av Knurr

Artikkelen er over 5 år gammel

Med økt kommunal støtte og arbeidsstipend fra Staten, kan byens største pirat bli mer enn bare en sommerflørt i Gamle Bergen.

Til sommeren dukker Kaptein Knurr opp igjen i Gamle Bergen, etter ett års pause.

Kapteinens «mor», Irene Ahnéll vil nå føre Knurr-universet videre.

– Jeg drømmer om å lage en spillefilm om historien, sier skuespilleren.

Hun har allerede begynt å leke med tanken på hvordan historien om Mareminemysteriet kan fungere på lerretet.

Dramatiker

Forrige uke ble det klart hvem som får kunstnerstipend av Staten. Skuespilleren bak teatergruppen Krabatene fikk ett års arbeidsstipend på 230 000 kroner. Og med økt kommunal støtte vil hun nå føre sitt største teaterstykke ett hakk videre enn plenen i Gamle Bergen.

– Jeg har tre store planer. Den umiddelbare er å foredle den eksisterende historien om Kaptein Knurr. Så har jeg store planer om å skrive en ny historie fra det samme universet, i tillegg til at jeg drømmer om å lage film av dette universet mitt, sier Ahnéll.

Hun fikk arbeidsstipendet som dramatiker.

– Jeg har skrevet flere stykker, men det var litt rart å få stipend som dramatiker. Jon Fosse er dramatiker, sier skuespilleren og ler.

Ro til å skrive

Det siste året har vært kaotisk for Ahnéll. I fjor høst holdt hun på å legge ned hele teatervirksomheten sin på grunn av dårlig økonomi og liten kommunal støtte. Nå har alt dette endret seg.

– Jeg befant meg i et lite vakuum de første månedene i år. Jeg har kjempet så lenge, og så kommer plutselig støtten fra kommunen. Nå har jeg i tillegg fått arbeidsstipend, noe som har gitt meg et godt pusterom, sier hun som spiller Maremineheksen i Kaptein Knurr-stykket.

I fjor ble det klart at Krabatene fikk doblet sin økonomiske støtte av Bergen kommune, til 200 000 kroner.

Fikk du med deg? Irene Ahnéll nominert til pris 

Ny Balder

De kommende månedene skal Kaptein Knurr få seg en oppussing. Den eksisterende historien består, men hele produksjonsteamet rundt teaterstykket har gått i gang med en aldri så liten teatralsk renovering.

– Vi har fått ny Balder i år. Hun er et funn, sier Ahnéll om Hermine Svortevik Oen (9).

– Det er den mest krevende karakteren i stykket, og vi har vært heldige som har fått Hermine med oss, skryter Ahnéll.

Niåringen blir den femte Baldrianen siden stykket ble satt opp første gang for åtte år siden.

LES OGSÅ: Ekte og følsomt

Vil lage musikal

Men Duracell-Ahnéll har ingen planer om å bare tenke Knurr i 2016.

Hun går svanger med en musikal også.

– Jeg har en god kollega, som har skrevet mange av sangene til stykkene mine. Vi tenker på en musikal, innrømmer skuespilleren.

Men foreløpig satses det tungt på Kaptein Knurr. Ahnéll bekrefter at det blir flere endringer i de største rollene. Noe mer vil hun ikke si ennå.

– Det er hemmelig, nemmelig, sier hun og siterer en av stykkets sanger.

Kaptein Knurr

Kaptein Knurr og Maremine-mysteriet har blitt satt opp syv ganger de siste åtte årene. I fjor tok Krabatene en pause, men 28. juli braker det løs igjen i Gamle Bergen.

Nysgjerrige Balder blir kidnappet av Kaptein Knurr som jakter på Poseidons Perle. Ahnéll spiller selv i stykket som Maremineheksen.

Kommentarer til denne saken