A$AP Rocky tiltales for vold i Sverige

A$AP Rocky. Arkivfoto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix

A$AP Rocky. Arkivfoto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Den amerikanske rapperen A$AP Rocky blir tiltalt for vold etter et slagsmål i Stokholm tidligere i sommer, opplyser den svenske påtalemyndigheten.

DEL

A$AP Rocky eller Rakim Mayers, som han heter, var innblandet i et slagsmål i den svenske hovedstaden 30. juni. Deler av hendelsen ble filmet og er sett av millioner av mennesker i sosiale medier.

Rapperen hevder å ha handlet i selvforsvar, men ble pågrepet og varetektsfengslet. Sist fredag fikk påtalemyndigheten frist til torsdag med å avgjøre om rapperen skulle tiltales.

Fortsatt varetekt

– Jeg har i dag reist tiltale mot de tre mistenkte for kroppsskade, fordi jeg anser det som har skjedd for å være en forbrytelse, selv om det har vært lagt fram innvendinger om nødrett og provokasjon, sier statsadvokat Daniel Sunesson i en pressemelding torsdag morgen. Også to andre menn som er varetektsfengslet i saken, blir tiltalt, opplyser påtalemyndigheten.

De tre blir dermed sittende i varetekt inntil saken kommer opp for retten. Det er opp til Stockholm tingrett å sette en dato for rettssaken.

Rapperen har måttet avlyse en rekke planlagte konserter etter pågripelsen, inkludert en konsert i Norge som skulle vært holdt bare noen dager etter slagsmålet. Pågripelsen av A$AP Rocky har fått stor oppmerksomhet, ikke bare i musikkmiljøet.

Politisk engasjement

Tre amerikanske kongressrepresentanter har sluttet opp om en protestaksjon for å få ham løslatt, og det samme har USAs tidligere ambassadør i Sverige, Mark Brzezinski.

President Donald Trump har også engasjert seg og vært i kontakt med Sveriges statsminister Stefan Löfven om saken. Han tilbød seg sågar å garantere for en eventuell kausjon, men løslatelse mot en økonomisk garanti er ikke en ordning som brukes i Sverige. Löfven passet på å minne Trump på at domstolene i Sverige er uavhengige og at det er uaktuelt for regjeringen å gripe inn i en rettsprosess.

Artikkeltags