– Som artist mestrer hun kombinasjonen å være en sterk scene- og historieformidler av både tradisjonelt og nyskapende materiale, sa styremedlem i Medaasprisen, Arvid Ones, og beskrev prisvinneren som en bauta i norsk kulturliv.

– Jeg har jo visst dette en liten stund, men jeg har vært nervøs i hele dag, sa Sigrid Moldestad etter å ha blitt tildelt prisen.

– Det er en voldsom liste å bli en del av, fortsatte folkemusikeren fra Breim i Gloppen kommune, Sogn og Fjordane.

– Store likheter

For første gang i historien ble Medaaspris-utdelingen lagt til Den Nationale Scene, og det var fullt hus i mandag kveld.

Den folkekjære artisten Sigrid Moldestad ble tildelt årets Medaaspris. En pris som hvert år blir delt ut til utøvende kunstnere, som i Ivar Medaas' ånd tar utgangspunkt i lokale musikalske tradisjoner og bruker egen dialekt.

– Det er store likheter mellom Ivar og prisvinneren. Begge er kjent for å være sta og ivrig, intens og engasjert. Men med en inderlig og underfundig humor i bunn, sa styremedlem Arvid Ones.

I fjor ble Herborg Kråkevik og Jon Eikemo tildelt prisen.

– Ble helt paff

Skuespiller Helge Jordal fremførte et utdrag fra «Førstereis», monologen om de norske uteseilerne under mandagens prisutdeling.

I 2014 ble han tildelt Medaasprisen.

– Jeg husker jeg ble helt paff da jeg fikk prisen, fortalte han.

På scenen sto også Finn Tokvam, Odd-Erik Lothe, Torkjell Børsheim og gjengen fra «Singel & Sand».