– Hva jeg har gjort siden sist? Nei, jeg har ikke gjort noe, egentlig. Eller ... Jeg har laget et studio og et produksjonsselskap, forteller Petter Sundby (32), mest kjent som rapperen Store P.

Fredag formiddag offentliggjør Bergenfest han som en av neste års festivalartister.

– Jeg gleder meg veldig til Bergenfest, sier rapperen.

Se den nye musikkvideoen nederst i saken.

Alpakka og finlandshette

Allerede før han slapp sin første plate, «Regnmannen», i 2014, har han vært med på å sette sitt særpreg på norsk rap. Av mange ble han betegnet som Norges beste rapper.

Etter debuten tok det fyr.

BAs anmelder kalte Store P en «ultraleken rimsmed» og mente at hans tilbakelente stil i kombinasjon med flyt og sterke melodier, kan gjøre «Store P til artisten som gjorde det mulig å rappe om hva som helst».

Han ble genierklært over det hele det langstrakte landet vårt, av både kritikere og fans.

Det hele ble toppet med en Spellemannpris i kategorien «urban».

Nå har det gått nesten tre år siden debuten. Han forteller at han har laget mengder med musikk, og forrige fredag kom en helt ny låt, med tilhørende musikkvideo, fra bergensrapperen.

Noen ble overrasket. Andre var raskt ute med å kalle det et comeback. Og nettopp det sistnevnte er Store P helt uenig i.

– Jeg har jo vært her hele tiden, så jeg skjønner ikke helt hvor det kommer fra, sier han.

«Vi esje herfra»-videoen er fylt med en gjeng alpakkaer, en Porsche og bilder fra verdensrommet.

– De alpakkaene er så skjønne med de teite frisyrene sine. Haha. Det er mye fetere med alpakkaer, enn å gå rundt med finlandshette og tøffe seg, ler rapperen fra Fyllingsdalen.

Plateplanene

Nå er planen hans å gi ut ny musikk. Om platen kommer til våren eller sommeren, er han foreløpig usikker på.

Men det kommer.

– Jeg er jævlig kritisk til at jeg gjør. Så jeg må være sikker på at jeg er fornøyd med det jeg gir ut, før jeg gjør det. Men det jeg holder på med nå er en helt ny greie, men like fint, forteller Store P.

På debutalbumet var det kun én gjesteartist med på et vers, og saksofonist Kjetil Møster gjorde tre låter. Store P forteller at han har koring på de fleste av låtene, men ellers gjør han det meste selv,

– Jeg liker å ha kontrollen, forklarer han kort.

Rundtur i solsystemet

Før plateslippet lover han flere musikkvideoer, som kommer med jevne mellomrom etter nyttår.

– Jeg vil ikke si så mye, men det blir fett, sier han.

Sundby forklarer at den neste platen har en «verdensrommet-feeling», rett og slett fordi han ikke skjønner hvorfor ikke flere tar seg en tur ut i galaksen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke er der. Vi bruker sykt mye penger på å skyte hverandre, men vi burde heller skutt folk ut i rommet, sier rapperen, og legger til at han gjerne ville tatt seg en rundtur i solsystemet.

– Jeg kunne ikke tenkt meg å bo på Mars for eksempel. Jeg måtte bodd på en planet som er lik jorden, for jeg må kunne gå i shorts og T-skjorte, smiler han.