George Michael er død

George Michael ble først gjent gjennom bandet WHAM! Her er han avbildet på en konsert i Wien i 2012.

George Michael ble først gjent gjennom bandet WHAM! Her er han avbildet på en konsert i Wien i 2012. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Den britiske popsangeren George Michael er død, 53 år gammel.

DEL

– Det er med stor sorg at vi kan bekrefte at vår elskede sønn, bror og venn, George, sovnet stille inn i sitt hjem i julen, opplyser en talsperson for den tidligere Wham-vokalisten i en pressemelding.

Britisk politi opplyser til BBC at en ambulanse rykket ut til en eiendom i Goring i Oxfordshire klokka 13.42 søndag. Det skal ifølge politiet ikke være noe mistenkelig ved dødsfallet.

– Familien ber om at deres privatliv blir respektert i denne vanskelige og følelsesladde perioden, heter det i pressemeldingen.

«Last Christmas»

George Michael ble først kjent gjennom bandet Wham, som han startet sammen med Andrew Ridgeley på 80-tallet. De hadde hits som «Wake Me Up Before You Go-Go», «Careless Whisper» og juleklassikeren «Last Christmas».

Duoen gikk etter hvert hver sin vei, og George Michael oppnådde ny suksess som soloartist. Debutalbumet «Faith» er solgt i over 20 millioner eksemplarer. Til sammen har han solgt over 100 millioner plater på verdensbasis.

Tidligere denne måneden ble det kjent at produsenten og låtskriveren Naugthy Boy jobbet sammen med Michael på et nytt album.

Ble innlagt i 2011

I 2011 måtte Michael avlyse en rekke konserter da han ble innlagt på et sykehus i Wien med lungebetennelse. Etter å ha blitt utskrevet holdt han et emosjonelt pressemøte utenfor boligen sin i London hvor han sa det hadde vært «nære på» at han ikke overlevde.

Gjennom sin 35 år lange musikkariere har Michael deltatt i flere veldedighetsprosjekter, og sang blant annet på Band Aids singel «Do they know it's Christmas» i 1984. Han var også beskytter for Elton Johns aids-stiftelse.

19 år gammel fortalte Michael sine nærmeste at han var bifil, men det tok ytterligere 15 år før han sto åpent fram med sin legning i et intervju med CNN.

Fakta om George Michael

  • Fullt navn: Georgios Kyriacos Panayiotou. Michaels mor var engelsk, mens faren var greskkypriot.
  • Født: 25. juni 1963. Død: 25. desember 2016.
  • Hadde en 35 år lang musikkarriere med over 100 millioner solgte plater.
  • Ble først kjent som vokalist i duoen Wham, sammen med Andrew Ridgeley på 1980-tallet. De hadde hits som «Wake Me Up Before You Go-Go», «Careless Whisper» og juleklassikeren «Last Christmas».
  • Duoen gikk etter hvert hver sin vei, og George Michael oppnådde ny suksess som soloartist. Debutalbumet «Faith» er solgt i over 20 millioner eksemplarer.
  • 19 år gammel fortalte han sine nærmeste at han var bifil, men det tok ytterligere 15 år før han sto åpent frem med sin legning i et intervju med CNN.
  • Han deltok i flere veldedighetsprosjekter, og sang blant annet på Band Aids single «Do they know it's Christmas» i 1984. Han var beskytter for Elton Johns aids-stiftelse. (©NTB)

Artikkeltags