– Emil i Sushi & Kobe sa: «Du må passe på Bergen, for bergensere er lojale – det finner du ikke noe annet sted», det tok jeg til meg, sier Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent som «Cezinando».

21-åringen varmet tirsdag opp for The Weeknd på Koengen og spiller under VG-listens bergensutgave. Vi tok en prat med ham mellom slagene.

– Det er lenge siden jeg har gjort en oppvarmingsgig, vi har jo tidligere varmet opp for The Game og Wu-Tang Clan. Da er publikum litt sånn «ja ja, kom deg av», de er ikke der for å se deg.

– The Weeknd var litt annerledes, som mer var en minifestival der store deler av publikum kjente til meg og Dårlig Vane fra før, det var gøy, sier Cezinando.

– Store konserter smaker

Onsdag kveld stod han på scenen i byparken for årets VG-liste. Store publikumstall har gitt mersmak.

– VG-listen i Oslo er den største konserten jeg har gjestet, jeg har fått smaken for å spille på større arenaer, sier han og smiler.

– Den optimale konserten hadde vært et typ utsolgt Rockefeller, der kan man se alle ansiktene og har mulighet til å tilspisse stemningen, legger han til.

Bergenskunstere er skeptiske til den nye Kode-direktøren

Del av den nye bølgen

Det har vært et heftig år for musikeren fra Ruseløkka i Oslo. Etter at han vant urørtfinalen i mars i fjor, kom priser og tilhørende lovord på løpende bånd.

– Det er første gang jeg føler at jeg er en del av et musikkmiljø, sier han.

– Det er et generasjonsskifte i norsk musikklandskap nå, både når det gjelder artister og produsenter. Det er fint både å bli godtatt av det etablerte miljøet og samtidig være en del av den nye bølgen.

I en alder av 21 kan Cezinando nå blant annet smykke seg med P3 Gull for årets nykommer og en Spellemann for årets beste tekstforfatter.

– Jeg tar låtskriving veldig seriøst, går frem og tilbake, smaker på hvordan ordene ligger i munnen. Ordet «Grøft» for eksempel, høres veldig ut som hva det er. «Scoliose» (ryggskjevhet journ. anm.) derimot er jo dritfint, det høres jo ut som en nydelig fransk dessert. Jeg forsøker å få melodi og tekst til å samsvare fullstendig. Det skal være perfekt.

Perfeksjon

Perfeksjon er noe som går igjen i Cezinandos musikalske sfære og som passende nok er tittelen på hans nåværende turné. Mye mulig henger dette igjen fra hans tid som ballettdanser, noe han for øvrig holdt på med hver dag syv år i Operaen.

– Man får en god forståelse for musikk, det er så intrikat. Hvis ikke det jeg skaper blir akkurat slik jeg ønsker, må jeg legge det vekk. Jeg har litt sånn musikk-OCD.

Nå skal Ylvis bli «big in Slovakia»