– Dette er fuckings crazy, sa guttene rett etter at de ble utropt til årets vinnere av Urørt.

Dårlig Vane takket deretter alle som stemte på dem, tjommiene, manageren Girson Dias og ikke minst mødrene sine.

Onsdag kveld sto Dårlig Vane på scenen foran et fullstappet Kulturkirken Jakob i Oslo. I finalen konkurrerte de mot Emma Jensen, Lüt og Pom Poko, men det var bergenserne som gikk av med seieren.

Urørtfinalen sparker i gang årets Bylarm, og ble sendt direkte på NRK P3.

– En moderne klassiker

Det er Lars-Kristian «Kikkan» Holme (23), Amadou Jobarteh (20) og Martin «Hazy» Steen-Hansen (19) som utgjør Dårlig Vane, som for alvor ble oppdaget da låten deres «Gikk i bakken» ble en hit. I dag har den nesten to millioner avspillinger på Spotify.

– Det er allerede en moderne klassiker, sa jurymedlem Edvard Valberg, kjent fra bandet Honningbarna etter Loddefjord-guttenes opptreden.

Drittlei låten

Finalelåten deres, «Gikk i bakken», er guttene i Dårlig Vane lei av for lengst. Den har gått på repeat på russefester og brukt i en episode av suksess-serien «Skam». Sistnevnte har gjort at låten også spilles mye i Göteborg og Stockholm.

– Vi er dritt lei «Gikk i bakken». Folk kommer bort til oss stadig vekk og synger den, jeg skjønner ikke hvorfor ikke alle er lei den, fortalte Martin «Hazy» Steen-Hansen i et BA-intervju for over en uke siden.

Vaular er fan

Den erfarne bergensrapperen, og tidligere urørtfinalist, Lars Vaular er blant Dårlig Vanes fan:

Det er gøy å se at de får så mye oppmerksomhet, og responsen de får på konserter fra et engasjert publikum er jo vilt, sa han om trioen i et BA intervju for en drøy uke siden.

Vaular hadde med seg Dårlig Vane til Slottsfjell i fjor sommer.

– Det minner meg mye om da jeg var ny i dette, og det er litt som å oppleve den følelsen av alt det nye litt om igjen. 100 prosent gøy, rett og slett, sa han om Loddefjord-rapperne for et par uker siden.

Bergensere som har vunnet Urørtfinalen tidligere er The Pink Robots (2010), Matias Tellez (2008), Ugress (2002) og Tennis (2000). I tillegg har en rekke artister fra Bergen vært finalister, som WDSTCK, Silja Sol, Miss Tati, Blood Command, John Olav Nilsen og Gjengen, Fjorden Baby! og The Megaphonic Thrift.