Forlot Vamp, ble til Blest

TIL MADAM FELLE: Blest er klar med sitt andre album i september. I helgen spiller de i Bergen, fra venstre Torbjørn Økland, Paul Hansen, Marie Klåpbakken og Carl Øyvind Apeland. foto: Blest

TIL MADAM FELLE: Blest er klar med sitt andre album i september. I helgen spiller de i Bergen, fra venstre Torbjørn Økland, Paul Hansen, Marie Klåpbakken og Carl Øyvind Apeland. foto: Blest

Av

Haugesundbandet Blest kommer til Madam Felle fredag. Tre av de fire musikerne har lang fartstid i Vamp.

DEL

Blest ga ut sitt første album i 2017, og til høsten kommer det ny plate.

– Vi spilte på Vågen under Fjordsteam i fjor. Da hadde vi fullt band, men til Felle kommer vi som kvartett. Det blir litt mer intimt, men skal bli mye energi for det, sier bassist Carl Øyvind (Calle) Apeland.

Han var med i Vamp fra starten i 1996, i likhet med gitarist Torbjørn Økland. Vokalist Paul Hansen hadde også syv år i Vamp, fra 2007. Den fjerde musikeren er Marie Klåpbakken på fele.

– Hva lå bak at dere forlot Vamp i 2014?

– Vamp tok en pause, og da vi skulle i gang igjen, hadde vi litt forskjellige tanker om veien videre. Så vi tre ga oss, rett og slett. Da var det ikke slik at vi skulle starte nytt band, den ideen kom etter hvert, forklarer Apeland.

Stigende kurve

– Blest er på en stigende kurve. Vi har allerede en ny singel ute, enda en blir mastret i disse dager. Og i september kommer annetalbumet vårt, med nye låter. Spillejobber er det også.

– Hva får publikum høre i Bergen?

– Det blir en blanding av nye saker og musikk fra debutalbumet vårt. Noe av det vi har skrevet for Vamp blir det også plass til. Publikum får en blanding av kjent og ukjent materiale, sier Apeland.

Godt mottatt

Platen «Blest» fra 2017 ble godt mottatt da den kom. Bandet har også hatt stor stemning på en rekke konserter rundt i landet. Debutkonserten 1. april 2017 skjedde foran fullsatt sal i Festiviteten i Haugesund. Publikum vet å sette pris på melodiøs og meningsfull visepop med åpenbar inspirasjon fra naboene vest i havet. Blest står i en solid tradisjon av musikk med vestnorsk særpreg.

Tekst-bidrag

Blest skriver sine egne låter, men har også bidrag fra Ingvar Hovland, som har skrevet Vamps kjente «Månemannen» og «Liten fuggel» og mange andre.

Gaute Sortland fra Bergen Mandolinband har også skrevet for Blest. Bandet har satt musikk til Inger Hagerups «En liten vise».

På deres debutalbum var også Thom Hell med, det samme gjaldt både hardingfelemesteren Nils Økland og strengevirtuosen Geir Sundstøl.

Artikkeltags