– Kan nesten ikke vente!

Janove: Om ett år, i oktober 2020, tar han med både band og ny plate på sin «Det Svarte Karneval»-turne, som smeller i gang i Bergen. Det blir muligens en og annen smakebit i Håkonshallen fredag. Foto: Arne Bru Haug

Janove: Om ett år, i oktober 2020, tar han med både band og ny plate på sin «Det Svarte Karneval»-turne, som smeller i gang i Bergen. Det blir muligens en og annen smakebit i Håkonshallen fredag. Foto: Arne Bru Haug

Janove Ottesen spiller i Håkonshallen for første gang på fredag. Men han vil helst snakke om neste år.

DEL

Janove Ottesen er i uke tre av fem av sin høstturné, og befinner seg for øyeblikket i Ulsteinvik.

Fredag kommer han med sitt soloprosjekt Janove til Bergen og Håkonshallen, der han spiller dobbeltkonsert. De har vært utsolgt lenge.

– Det er supernice. Jeg har aldri spilt der, men det høres veldig fint ut, og passende for denne konserten, sier Ottesen til BA, etter å ha blitt forklart at det minner om en grotte/kirke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utsolgt: Janove Ottesen gjør to utsolgte konserter i Håkonshallen fredag kveld.

Utsolgt: Janove Ottesen gjør to utsolgte konserter i Håkonshallen fredag kveld. Foto:

Travel herremann

Ottesen er en mann med mange jern i ilden. Produksjon av egen og andres musikk, passer ham godt. I sommer vant han den gjeve Heddaprisen «Årets Forestilling» for det ordløse teaterstykket «The Mute».

Han har produsert singel for Marion Ravn og Skambankt. Nå er han godt i gang med sitt tredje album, i gaten rock.

– Jeg må ha variert og fullt program, jeg kan ikke bare ha ett prosjekt om gangen, som Kaizers Orchestra. Selv om det var gøy og suksess, spiser det deg opp når du gjør det samme hele tiden, hele året, mener Ottesen. Han sier han synes det er digg å være der han er nå.

Show-tid

Etter en tid alene ved pianoet, har Janove fått med seg et band på laget til Norgesturne neste år. I september kom singelen med samme navn som den kommende platen, «Det svarte karneval», som blir ferdig neste høst. Turnéstarten i oktober 2020 blir i Bergen, Ottesen sin favorittby.

– Bergen er en av de beste byene, min andre hjemmebane med kjempededikerte fans. Jeg vet at det blir en god start om vi begynner i Bergen, sier artisten. Han lover en heftig live-opplevelse.

– Showet blir storstilt, med full produksjon fra bandet, og jeg tar nå med meg de beste elementene fra det jeg har gjort alene på scenen, forteller han.

– Det blir en miks av det nære og personlige, mikset det med teatralske. Jeg kan nesten ikke vente!


Artikkeltags