Komponistene æret Ellen Ugelvik

Pianisten og artisten Ellen Ugelvik har tidligere mottatt en rekke priser – som Spellemann i 2008 i klassen for samtidsmusikk.

Pianisten og artisten Ellen Ugelvik har tidligere mottatt en rekke priser – som Spellemann i 2008 i klassen for samtidsmusikk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Pianisten Ellen Ugelvik er utnevnt til Årets Utøver av Norsk Komponistforening.

DEL

Utmerkelsen går til en utøver eller et ensemble på høyt profesjonelt nivå som «har gjort en særlig innsats for norsk samtidsmusikk det siste året, eller over en lengre periode», heter det om prisen.

I følge Synne Skouen, som leder Komponistforeningens musikkfaglige utvalg, var det ikke så vanskelig å la valget falle på Ugelvik:

– Utvalget hadde en både lett og vanskelig oppgave da de i år skulle velge Årets Utøver, blant forslag fra foreningens medlemmer. Vanskelig fordi det er så mange fine kunstnere, lett fordi det i år var særlig én som skilte seg ut. Hun beskrev Ellen Ugelvik som «en skattet utøver på viktige arenaer i inn- og utland», som også fremfører norsk musikk – og gjerne ny, norsk musikk.

– Ellen Ugelvik er rett og slett en av samtidsmusikkens fremste fotsoldater. En av dem som hver dag jobber for og med de levende komponistene. Hun er helt unik, og vi komponister er henne evig takknemlig, het det fra Synne Skouen.

Artikkeltags