Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan det bli av Sentralbadet

Artikkelen er over 5 år gammel

Sentralbadet kan bli brukt som scenekunsthus. Kostnad: 889 millioner kroner.

Skisseprosjektet, som er utarbeidet av Rambøll AS på oppdrag fra Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune, for nytt hus for scenekunst i Sentralbadet er ferdig.

Det konkluderes med at det gamle svømmeanlegget vil kunne innfri kravene som et formålstjenlig hus for scenekunsten i byen. Rapporten inneholder også økonomiske kalkyler og usikkerhetsfaktorer ved prosjektet.

Rambøll har i rapporten kommet frem til at hovedkonseptet for den arkitektoniske utformingen kan gjennomføres i tråd med gjeldende reguleringsplan. Som vil si at eksisterende bygg beholdes, og at et nytt påbygg i fire etasjer over hovedfløyen – mot Teatergaten – bygges.

Samarbeidet med brukerne

I en pressemelding fra Bergen kommune torsdag, står det at det blant annet at de har sett på hvordan BIT Teatergarasjen, Carte Blanche og DNS’ behov for prøvelokaler kan ivaretas i Sentralbadet.

– Arbeidet med prosjektet har skjedd i nært samarbeid med de tre brukerne, Carte Blanche, BIT Teatergarasjen og DNS. I løpet av prosessen har det vært gjennomført seks brukermøter og en workshop med representanter fra de tre scenekunstinstitusjonene, skriver kommunen.

Dette vil det koste

Kostnadene på byggingen av et slikt bygg er beregnet til 628 millioner kroner. Tillagt blir også tomtekostnad, finanskostnader og en usikkerhetsvurdering på 25 prosent.

Kostnadsrammen ender på 889 millioner kroner.

Innredning, løst utstyr og fremtidig prisstigning er ikke inkludert i denne summen.

Kommentarer til denne saken