– Vi snakker om Trump og bleier

To av tre hadde drevet litt med podkast tidligere, så dukket ideen opp. Grim Moberg (fra venstre), Espen Morild og Christoffer Schjelderup, er Pappapanelet. Foto: Thea Bjørknes

To av tre hadde drevet litt med podkast tidligere, så dukket ideen opp. Grim Moberg (fra venstre), Espen Morild og Christoffer Schjelderup, er Pappapanelet. Foto: Thea Bjørknes

Artikkelen er over 1 år gammel

– De fleste podkastene om barnetemaet er laget av damer. Det måtte vi gjøre noe med, sier komiker Christoffer Schjelderup.

DEL

Christoffer Schjelderup, Grim Moberg og Espen Morild er alle fedre, og det gir erfaringer. Disse erfaringene bringer de videre til alle som vil høre på podkasten «Pappapanelet». Schjelderup hørte mye på podkast da han var i pappaperm.

– Alle podkastene var med masse damer, så det måtte vi rette på, forteller komikeren.

Morild og Schjelderup ble kjent da de snakket om podkasting. De to begynte å smake litt på ideen om en pappapodkast, men de trengte en tredjemann. Schjelderup kjente Moberg fra Fana gymnas, og slik ble trioen dannet.

– Jeg hadde aldri hørt en podkast. Jeg visste så vidt hva det var, forteller Moberg.

Masse å snakke om

De er alle enige i at det skal godt gjøres og gå tom for ting å snakke om. Folk blir foreldre hver eneste dag, og de trenger både underholdning og informasjon. Panelets foreldreroller endrer seg også med tiden, noe som gjør at det hele tiden dukker opp nye temaer.

– Det er uendelig hva man kan snakke om. Vi har alle mye vi vil si, og plutselig roter vi oss inn på Trump og Nord Korea, forteller Moberg.

Selv om de snakker seg litt bort, handler det for det meste om barn, bleier, og deres erfaringer som foreldre.

– Vi snakker jo mest om den aldersgruppen vi har selv. Jeg har en 17 år gammel gutt, men jeg nevner ikke alt som skjer der, for de andre gutta her er i en helt annen fase, forteller Morild.

De har alle små barn, og det er derfor mest naturlig å snakke om den aldersgruppen.

– Vi deler våre feil, og det er av feil du lærer. Det er jo også verdifullt å høre på andres feil, forteller Schjelderup.

Trioen ville lage en podkast med litt mer fjasing, og det handler derfor ganske ofte om planer som ikke går som planlagt.

– Med barn så vil du helst ha mange planer, sant. Jeg prøver å planlegge minst mulig, for jeg har lært at planene mine og barna sine er ganske forskjellige, ler Moberg. Komikerkollega Schjelderup legger til at de fleste gode historiene som oftest starter med: Vi gikk på en smell.

Annerledes på scenen

Selv om det er uendelig med temaer å snakke om, så er det ikke alt man kan si. Som standupkomikere er guttene vant med at de kan si nesten hva de vil, også må de heller jobbe med reaksjonene. Slik er det ikke her.

– Man må jo ha litt munnkurv. Jeg holder litt tilbake av og til, men det er bare bra, for jeg sier jo veldig mye jeg ikke burde si, ler Moberg. Han legger til at det kan være greit å tenke litt på at barna kanskje kommer til å høre på dette en dag.

Artikkeltags