Pedro Carmona-Alvarez er langlistet for boken «Og været skifter og det ble sommer og så videre».

– Det er deilig å oppleve at bøker leses og blir lagt merke til og fortsetter å virke lenge etter at de er utgitt, heter det fra Carmona-Alvarez på Facebook.

LES OGSÅ:  – Jeg kan aldri flytte hit igjen

Kim Leine er nominert for «Profetene i Evighetsfjorden», mens det for Tomas Espedal er romanen «Imot naturen» som er inne i varmen.

147 titler er så langt på langlisten, og her finner vi også svenske Linda Boström Knausgård, kjent blant annet fra ektemannen Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-bøker – som for øvrig også har vært nominert.

Det er oversettelsen av romandebuten hennes «Helioskatastrofen» som har gitt henne nominasjonen, fremgår det på prisens hjemmeside.

Dublin Literary Award ble første gang utdelt i 1996, og så langt har én nordmann vunnet: Per Petterson («Ut og stjæle hester» i 2007).

Prisen går til en roman skrevet på eller oversatt til engelsk. Vinner en oversatt bok, får oversetteren en fjerdedel av prisen, ifølge pressemeldingen.

På årets langliste over nominerte finner vi også stornavn som Jonathan Franzen, Margaret Atwood, Isabel Allende, John Irving og Salman Rushdie.