Den sterkeste i Fyllingsdalen

Jørn Kvist (til høyre) er tilbake i rollen som politibetjent etter 17 år. Her med Even Johannessen og Mariell Christensen. Foto: Juliann Louise Larsen

Jørn Kvist (til høyre) er tilbake i rollen som politibetjent etter 17 år. Her med Even Johannessen og Mariell Christensen. Foto: Juliann Louise Larsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Venninnene Marthe Naess Iversen og Mariell Christensen og deler hovedrollen under årets oppsetning av «Pippi Langstrømpe» på Fyllingsdalen Teater.

DEL

– Jeg har sett mange filmer om Pippi og tenkt: Tenk om jeg kunne vært som hun! Det gikk ikke opp for meg før et par uker inn i øvingen av jeg faktisk skal spille henne, sier Marielle Christensen (16), som har kapret hovedrollen i oppsetningen av «Pippi Langstrømpe» på Fyllingsdalen Teater.

Men hun er ikke alene. I år deler hun rollen med venninnen Marthe Naess Iversen (13) for at de skal få tid til litt skolearbeid og fritid innimellom. De har begge lagt fotballen midlertidig på hyllen for å vie all sin tid til teateret, hvor de øver hver dag frem mot premieren.

– Vi blir inspirert av hverandre på øving, og hjelper og viser hverandre ting. Det syntes jeg er gøy, spesielt sammen med Mariell. Vi er gode venner, sier Iversen og ser smilende bort på kollegaen.

VIL SATSEN VIDERE

De har begge flere års erfaring med teater. Tidligere har de spilt sammen i «Vennebyen» og «Annie», i tillegg til at de har hatt samme rolle i «Scrooge – en julefortelling», dog ikke under samme oppsetning.

– Det var tilfeldig at jeg begynte på teater. Jeg dro på en åpen audition for «Annie» fordi jeg kjedet meg, også fikk jeg hovedrollen, forteller Iversen.

Hun har lyst til å søke seg inn på Langhaugen eller dramalinjen på Fyllingsdalen når den tid kommer. For Christensen er teateret bare hobby, hvert fall hvis foreldrene får bestemme.

– De vil at jeg skal ta en «ordentlig» utdannelse, sier hun mutt.

MÅTTE PÅ SYKEHUSET

Med noen akrobatiske elementer blir det fort farlig på scenen. I tillegg til noen forstuede fingre fikk en av skuespillerne gjennomgå da han falt ned fra en stige under en øving.

– Vi var enige om å ta det helt med ro, men vi drev og giret hverandre opp og ble veldig ivrige. En litt overmodig seanse i stigen endte med at jeg falt og fikk en alvorlig hjernerystelse, forteller Even Johannessen, som spiller en politibetjent som skal sende Pippi på barnehjem.

Det går for øvrig bra nå, og han lider ikke av noe varig stige-skrekk.

TILBAKE PÅ SCENEN

I år blir også teatersjef Jørn Kvist å finne på scenen som makker til Johannessen. At han har akkurat denne rollen er ingen tilfeldighet. Det var nemlig den rollen han spilte i sin første oppsetning ved teateret for 18 år siden.

– Det er nostalgisk å ha den rollen igjen, minnene strømmer på. Det er artig å stå på scenen igjen, sier Kvist.

Regissøren Sturle Bjordal spilte også i den forestillingen sammen med Kvist, men holder seg på sidelinjen denne gangen.

– Det er utrolig gøy å se han tilbake i politiuniformen, sier Bjordal.

SAVN ETTER PAPPAEN SIN

Bjordal bruker sine egne minner for å sette sitt preg på forestillingen.

– Jeg har et bilde i hodet av Pippi med noen ordentlig svære godteposer og massevis av leketøy strødd rundt omkring. Det er elementer jeg bruker, sier han.

Historien de viser vil ha med flere kjente scener, blant annet når Pippi drar på skolen. En rød tråd er også Pippis savn etter faren som er forsvunnet på havet.

– Vi har valgt å ikke tulle med de scenene hvor hun er ensom. Det er viktig å vise de såre følelsene også, sier Bjordal.

Pippi-skuespiller Christensen tror savnet etter faren er en av grunnene til at Pippi alltid er høyt og lavt med masse påfunn.

– I begynnelsen venter hun på at faren skal komme tilbake, men så begynner hun å miste håpet. Hun gjør alt for å ikke tenke på det, men inni seg er hun redd for at han er død, sier hun.

Artikkeltags