«Kjære alle sammen! Etter snart 13 år i Razika har vi nå bestemt oss for å sette et foreløpig punktum for bandet.», skriver bandet på Facebook tirsdag ettermiddag.

Det har gått tre uker siden Razika slapp sitt ferske album. Nå annonserer de altså at konsertåret 2019 blir deres siste.

– Vi har visst om dette lenge, fordi det har kommet frem gradvis etter hvert som vi har jobbet med den siste platen. Det har vært tyngre å lage den, og det har ikke falt på plass like lett som før. Derfor har vi blitt enige om at året som kommer, blir det siste før vi må ta en pause, forteller Marie Amdam til BA.

– Ebbet ut

Amdam, Marie Moe, Maria Råkil og Embla Karidotter (alle 27 år) har spilt sammen siden de var 15 år gamle. De startet opp for moro skyld, men etter «Vondt i hjertet», som de ga ut i 2010, har de vært på en rekke turner og gitt ut flere plater.

– Det er klart det er vemodig å gi seg, men det har ikke vært noe drama i dette. Det har ebbet ut på en fin, naturlig måte, sier Amdam.

Hun forteller at alle i bandet driver med mye annet, og har lyst til å drive med andre ting. Om det er musikk for alle, røper ikke Amdam direkte, men forteller at Marie Moe satser som musiker i Oslo.

– Vi vil ikke si at vi setter et endelig punktum og aldri kommer tilbake. For plutselig dukker det opp noe. Kanskje er vi tilbake i studio om et par år, sier Amdam.

Knallår i vente

Razika spiller på USF Verftet 19. januar, og bandet håper folk vil være med å feire dem:

– VI vil ikke at folk skal bli triste, dette er egentlig bare et forhåndsvarsel om at dette er siste innspurt. Neste år blir et knallår for Razika og vi gleder oss, sier Amdam.

Hylles

Under bandets innlegg, både på Instagram og Facebook, hylles Razika etter meldingen om at de nå gir seg etter 2019.

«Da får vi håpe punktumet bare blir et komma. Takk for musikken og lykke til videre!», skriver en.

«Leter etter «liker ikke»-knappen», kommenterer en annen.

«Takk for at dere løfta nivået på norsk radio!», skriver en tredje.