– Vi tar bilder av oss selv og hverandre hele tiden, og det er nok bare på to av ti vi ser pene ut, sier Embla Karidotter til BA.

Det var da Razika satt backstage og kjedet seg før konserten på festivalen Ung Makt i Lyngdal lørdag, at Instagram-profilen ekterazikaofficial ble opprettet.

De hadde god tid, og trommisen Embla tok noe hun selv kaller et «uflatterende bilde av Marie Amdam», som hun ville dele i sosiale medier. Det var da bandet kom på at de kunne lage en ny Instagram-konto, hvor de kun la ut mindre pene bilder av seg selv.

– Det er jo helt greit å ikke se bra ut hele tiden, for det er det ingen som gjør. Når det gjelder Instagram, så er det helt sykt å se hvor mye skjønnhetsfokus det er, sier Embla og understreker at det ikke ligger en feministisk baktanke ved det hele.

– Vi vil som alle andre se bra ut på bilder, vi også.

– Sunt å vise frem de mindre flatterende sidene

I ti år har Razika-jentene, Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter (alle født i 1991), spilt sammen og turnert i flere deler av verden.

Trommisen forteller at det gjennom tidene har vært en rekke blinkskudd, men også mange bilder de ikke har vært like heldige med.

– Vi tar snikbilder av hverandre hele tiden, som når vi sover eller spiser. Det har egentlig blitt en greie, forklarer Embla.

– Og vi vet jo alle hvordan vi ser ut når vi åpner kamera-appen og ser oss selv nedenifra, legger hun til.

På under femten timer har de fått nesten 600 følgere.

Skal man tro antall likes og kommentarfeltene på de allerede 24 bildene som er publisert, ser det ut til at folk liker ærligheten.

– Det er sunt å vise frem de mindre flatterende sidene også.

Ifølge Embla har de siden de opprettet kontoen, funnet frem en rekke bilder de skal publisere på den nyopprettede profilen.

LES OGSÅ:– Vi får draps- og voldtektstrusler, og hundrevis av hatmeldinger

Kritiserer flyktningpolitikken i ny sang

Gjennom årene har Razika vist seg fra en mer politisk side, og har blant annet kritisert festivaler med skjev fordeling og lite mangfold.

Mandag slipper de singelen «Se deg ikke tilbake», en reaksjon på flyktningkrisen, fremmedfrykten man har lest, sett og hørt om og Sylvi Listhaugs holdning til flyktningstrømmen.

– Det er en ganske seriøs sang, hvor vi kritiserer flyktningpolitikken. Noe helt annet enn det vi driver med på Instagram, for å si det sånn, sier Embla.

I forbindelse med singelslippet, spiller de en konsert på Torgallmenningen klokken 17.

– Folk kan jo komme og se hvor stygge vi er, ler hun.