Klokken 1700 i dag ønsker Tarjei Strøm velkommen til Spellemannprisen i Oslo Konserthus. Da starter del 1 av årets todelte Spellemann-sending på NRK2. Den andre delen sendes på NRK 1 fra 2015.

Silja Sol og Marthe Wang er to av bergenserne som kan ta med seg hjem en Spellemann-harpe fra utdelingen. Det kan også Dagfinn Lyngbøs Barneband, Good Time Charlie, den bergensbasert duoen Misty Coast og Marius Neset. Enslaved og Helheim er nominert i metal-kategorien. Gabrielle, bergensbaserte Sigrid, rapperen Linni, Erlend Apneseth, Alan Walker og Kygo kan også vinne. Kjell Habbestad fra Bømlo er nominert i klassen for årets komponist. Om Daniel Kvammen vinner musikkvideoprisen for videoen «Som om himmelen revnet» er den med Lars Vaular som gjesteartist.

Hvitmalt Gjerde, som for en drøy måned siden annonserte at de gir seg med en konsert på Ole Bull i slutten av mai, kan vinne i indie-kategorien.

Marthe Wang skal opptre under utdelingen i Oslo Konserthus. Alan Walker, som får besøk av Noah Cyrus på scenen, skal åpne hele showet.

– Det er en ære å få åpne årets Spellemann-show. Jeg gleder meg stort til både opptredenen og til å sitte som nominert i salen. I fjor kunne jeg dessverre ikke være med på prisutdelingen, så jeg er veldig glad for at jeg får være der i år, sier Walker i en pressemelding.

Følg BAs direktestudio fra klokken 1530.