Søker spill-entusiaster til datanostalgi

Bo Gøran Kvamme fordypet i nostalgien på Retrospillmessen i Sandefjord i 2015.

Bo Gøran Kvamme fordypet i nostalgien på Retrospillmessen i Sandefjord i 2015. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For første gang blir det arrangert messe for retro-spill og retro-data i Bergen.

DEL

– Det er noe med det å fyre opp den gamle maskinen, som har dårlig grafikk og lyd. Det er nostalgi, rett og slett, sier Dag Erik Hagesæter, som sammen med Bo Gøran Kvamme er initiativtakere for RetroCon.

Inviterer voksne

De skal stille ut gamle datamaskiner, spillkonsoller, TV-er, spill og programmer fra 1970, -80, -90 og 2000-tallet. Maskinene vil være i drift, slik at de besøkende kan gjenoppleve de gamle spillene og programmene.

– Det var etter en guttetur til Retrospillmessen i Sandefjord, at vi tenkte at det var noe vi måtte få til i Bergen også. Derfor allierte vi oss med ByLAN, forklarer Hagesæter.

Han forklarer at de vil ha en delvis overlappende målgruppe, men at de særlig ønsker foreldregenerasjonen til ByLAN-deltakerne velkommen.

– Dette er for moro skyld, og det vekker nok mange minner fra gutterommet for dem som kommer innom, sier han.

Møteplass for entusiaster

RetroCon ønsker altså å skape en møteplass for dem som liker gamle maskiner og dataspill.

De har selv en god del utstyr, som Commodore Pet, C64, Amiga, PC 8088, Pentium m/3DFX, Nintendo, Atari 2600/7800 og Tiki 100, men de vil komme i kontakt med andre.

– Vi er allerede en gjeng på rundt ti, men vil gjerne komme i kontakt med flere. Hvis noen skulle ha liggende noe gammelt spillutstyr som de vil donere bort, er vi åpne for det også, sier Hagesæter.

– De vil få et godt liv hos oss, legger han til.

RetroCon blir å finne under ByLAN 7.- 10. oktober i Vestlandshallen.

Artikkeltags