Bergensbasert spillselskap gjorde rent bord

Bergensbaserte Rain Games kunne hanke inn fire spillpriser for		sitt siste spill «World to the West» for to uker siden. Nå ser de fremover med et helt nytt spill i ermet. Spillgründer Peter Wingaard Meldahl er stolt over å ha klart å etablerte seg i spillbransjen.

Bergensbaserte Rain Games kunne hanke inn fire spillpriser for sitt siste spill «World to the West» for to uker siden. Nå ser de fremover med et helt nytt spill i ermet. Spillgründer Peter Wingaard Meldahl er stolt over å ha klart å etablerte seg i spillbransjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bergenske Rain Games hviler ikke lenge på laurbærene etter prisdrysset.

DEL

– Vi er allerede i gang med et tredje spill, sier en av gründerne bak Rain Games i Bergen og direktør, Peter Wingaard Meldahl, til BA.

Spillsuksessen

Det ser ut som en trehytte, kontoret til spillselskapet. På bordet står fire innrammede diplomer. De er det mest synlige beviset på at selskapets målrettede arbeid betaler seg.

Men det er det som skjer inne i datamaskinene som avgjør suksess eller fiasko for Meldahl og hans ni ansatte.

– Vi er ti personer i selskapet, inkludert en i Spania, sier direktøren og smiler.

Det å skape arbeidsplasser er tilfredsstillende for mannen som var med å starte spillselskapet i 2010.

– Det beste er å være uavhengig og kunne arbeide med det man liker, sier Meldahl.

Rain Games har to spill i sin katalog. I 2013 kom spillet «Teslagrad» ut. Siden lanseringen har 1,7 millioner kopier blitt kjøpt verden over. Det siste tilskuddet på spillstammen, «World to the West», har solgt rundt 200 000 kopier. Begge spillene er på alle konsollene.

Tre år på produksjon

Selskapet bruker i snitt tre år på å lage et spill fra idé til lansering, men Meldahl forteller at det tredje tilskuddet er blitt til raskere.

– Vi arbeider med et spill, «Mesmer», som blir enda kulere, forteller direktøren.

Han har ikke fortalt så mange om spillet ennå, men lover at det er i samme kategori som de foregående spillene.

– Det viktige er å bruke det som fungerer, men samtidig finne på noe nytt. I det nye spillet har vi lagt handlingen til en by der revolusjonen truer, forteller spillgründeren.

Den franske revolusjon har vært en viktig inspirasjonskilde for det bergenske spillselskapet.

– Når lanseres dette?

– Vi setter aldri lanseringsdatoer. Det blir for heftig for oss. Det lanseres når det er ferdig, sier Meldahl og smiler.

Jørn Lavoll og Linn Kathrin Taklo har laget musikken til spillet som vant prisen for beste audio.

Jørn Lavoll og Linn Kathrin Taklo har laget musikken til spillet som vant prisen for beste audio. Foto:

Vant fire priser

Spillene til Rain Games er såkalt tredjepersonsbasert, som betyr at en ser figuren en spiller. Mens «Teslagrad» har solgt mest, er det «World to the West» direktøren er mest stolt av.

– Det første spillet er allerede blitt gammelt, sier prisvinneren.

Det ble fire priser på bergensselskapet da Norsk filminstitutt (NFI) delte ut spillprisene i fjor. På de tre årene prisutdelingen har eksistert, så har bergensbaserte spillselskap mer eller mindre gjort rent bord. I år var det Rain Games sin tur.

– Vi er ganske stolte over å få en slik anerkjennelse for arbeidet vårt. Spillbransjen er ingen 100-prosentstilling. Her jobbes det mye mer enn det, innrømmer han.

Prisene selskapet stakk av med i år var årets spilldesign, årets audio, beste grafikk og beste moro for alle.

– Den siste prisen er egentlig en pris for beste familiespill, sier Meldahl.

Men de norske prisene, som er en bransjepris delt ut av NFI, Spillmakerlauget og Virke, er ikke det eneste Rain Games har hentet av priser. Den gjeveste av dem kommer fra Japan.

– Vi vant en ratingpris av japanske Famitsu. Den henger ganske høyt. Vi venter på diplomet i posten, sier gründeren.

Skandinavia ruler

Spillprodusenten kan fortelle at Skandinavia faktisk har mange av de store aktørene innen spillbransjen, uten at mange tenker over det.

– «Minecraft» kommer fra Sverige, «Hitman» fra Danmark og «Angry Birds» fra Finland. Island har en av de største onlinespillene «Eve», mens det finnes mange store spill fra Norge, forteller Peter Wingaard Meldahl til BA.

«Conan» er ett av spillene som kommer fra Norge, for å nevne ett.

Prisen for årets audio ble delt med den musikalske duoen Bear & Cat fra Bergen. Jørn Lavoll og Linn Kathrin Taklo laget musikken til «World to the West», sammen med Martin Kvale fra Rain Games.

– Det er fantastisk å være en del av et selskap som har vokst som de har gjort de siste årene. Vi har vært med siden starten, og vi har laget musikk til begge spillene. Det er kult å tenke på at vi har bidratt til at de har vunnet spillpriser, sier Taklo.

Artikkeltags