For en uke siden ble boken om Roald «Kniksen» Jensen lansert på Brann Stadion. Det er den tredje i rekken av biografier Truls Synnestvedt har skrevet på like mange år.

Tre helter

– Jeg tenkte plutselig en dag på at ingen har laget skikkelige biografier av Audun Hetland, Shetlands-Larsen eller Kniksen. Så satte jeg bare i gang, sier den tidligere BT-journalisten.

Vi står utenfor Brann Stadion. Bare noen meter unna lå grusbanen der tidenes største Brann-helt endte sine dager, med fotballskoene på.

Det er også det Truls Synnestvedt innleder boken med – historien om Kniksens siste kamp.

«Deggen gikk inn i en duell med Arild Hetleøen. Han lar seg lure, snubler og faller. Idet Hetleøen runder ham, snur Deggen seg. Han ser at Kniksen, som er tre meter bak, stuper, men han reiser seg ikke igjen.»

Det er en sterk historie Synnestvedt presenterer i boken kom Kniksen, en av mange helter i Bergen.

– Jeg har vært så heldig å få innpass hos dem som sto Kniksen aller nærmest. Det har vært et sugerør inn i historien om Roald, sier forfatteren til BA.

Han fremhever Kniksens kone som en av dem som åpnet dørene sine til ham.

– Det billedmateriale hun har vist meg, draktene hans og de siste fotballskoene han hadde på seg, har vært sentrale for produksjonen av boken, sier Truls Synnestvedt.

Har planer om flere

Truls Synnestvedt har arbeidet med de tre siste biografene om hverandre de siste tre årene. Han innrømmer at det frister å lage flere.

Siden han gikk av som pensjonist i BT i 2008, har han skrevet flere bøker. De siste bøkene har han gitt ut på Bodoni Forlag.

– Jeg er fornøyd med Jo Gjerstad og forlaget. De lager utrolig flotte bøker, sier Synnestvedt.

Han vil ikke definere noen favoritt av de tre siste biografiene han har laget.

Boken om Kniksen – født til fotball har et opplag på 3000.