Mikael tryllet seg videre i «Norske talenter»

Magiker Mikael Hedné ble født med sammevokste fingre. Likevel klarte han å bli en ganske habil tryllekunstner, og da særlig med korttriks.

Magiker Mikael Hedné ble født med sammevokste fingre. Likevel klarte han å bli en ganske habil tryllekunstner, og da særlig med korttriks. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

To bergensere videre etter fredagens episode. Mikael Hedné sjokkerte dommerne med sine korttriks.

DEL

Fire bergensere var i ilden på TV fredag kveld under «Norske talenter» på TV 2. My Therese Falck-Lepsøy (16) fra Bergen var en av dem. Hun fremførte en klassisk arie, en opera, som tok dommerne med storm.

– Jeg er veldig impormert. For meg er du et utrolig stort talent, sa Mia Gundersen til 16-åringen.

Hun tok seg videre fra episoden i likhet med en annen bergenser, magikeren Mikael Hedné.

Bergensbølge

Mikael Hedné (28) skal overbevise oss alle at Bergen er magiens hovedstad.

Fikk du med deg? Stian Blipp får eget talkshow fra Bergen 

Hednés utfordring har vært at han ble født med den tredje og fjerde fingeren sammenvokst på begge hendene. Likevel har han klart å bli en mester i trylling.

– Jeg begynte å trylle for rundt 20 år siden, etter at jeg hadde sett et trylleshow på TV. Da bestemte jeg meg for å lære meg dette også. Klarte jeg det ville verden bli et fantastisk sted å være, forteller en entusiastisk Hedné til BA.

– Men den unge magiker-lærlingen fant fort ut at det ikke bare var å legge seg ned å fly.

– Jeg ble bitt av basillen, og jeg har prøvd å lære meg så mye som mulig, og så mange forskjellige ting som jeg klarte, forteller magikeren.

Tryllet seg videre

Både kort og tankelesning er blant trylleriene Hedné kan.

Korttriksene han fremførte på «Norske talenter» sjokkerte dommerne.

– Soleklart ja fra meg, sa dommer Bjarne Brøndbo.

Veldig gøy på TV

Hedné forteller at det var en nervepirrende opplevelse å måtte trylle foran en jury.

– Utfordringen er at jeg måtte tenke på at jeg, i tillegg til et publikum, måtte tenke på jury og alle seerne. Det var nervepirrende, sier Hedné.

Men han synes det er spennende at så mange får se bergenseren trylle.

– Jeg klarte å fokusere på det jeg skulle, og jeg hadde nesten helt glemt at juryen var der da de begynte å snakke, forteller Mikael Hedné.

Christina Holmefjord og Linn Achre Tveit i Bergen mensband forsøkte også å overbevise dommerne, men ble X-et ut av samtlige. De gikk ikke videre.

Christina Holmefjord og Linn Achre Tveit i Bergen mensband forsøkte også å overbevise dommerne, men ble X-et ut av samtlige. De gikk ikke videre. Foto:

Artikkeltags