Tysnesfest avlyste Alan Walker på grunn av dårlig vær

Publikum som hadde møtt opp for å oppleve Alan Walker på scenen, fikk seg en skuffelse i uværet.

Publikum som hadde møtt opp for å oppleve Alan Walker på scenen, fikk seg en skuffelse i uværet. Foto:

Bergens store stjerneskudd skulle avslutte festivalen for i år, slik ble det ikke.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det viktigste er liv og helse, så nå må alle trekke ut fra området, ble publikum fortalt få minutter før Alan Walker egentlig skulle entre scenen.

Det blåste så kraftig under festivalens siste timer at det lenger ikke var trygt å oppholde seg på området.

Også Kjartan Lauritzen måtte vente noen minutter før han entret scenen et par timer tidligere på grunn av dårlige værforhold.

– Vi tok en tidligere vurderingen før Kjartan Lauritzen. Deretter valgte vi å kjøre konsertene på den mindre scenen, sier Bjarte Erstad, sikkerhetssjef på Tysnesfest. 

Helsevurdering

– Vi valgte å stoppe konserten da vinden tok til i styrke, vi hadde ikke noe valg, det var en helsevurdering, sier Erstad.

Det var både fare for dyrt utstyr og ubehageligheter for publikum som var årsaken til avlysningen. Erstad og teamet på Tysnesfest har hatt samarbeid med politiet hele kvelden. Det har ikke vært et problem med utslipp, opplyser sikkerhetssjefen.

Ifølge Yr ble det meldt frisk bris i Tysnes-området klokken 0200 natt til søndag.

– Selv godt vante bergensere vil trekke innendørs

Tommy Brakstad er på Tysnesfest, og forteller at det er snakk om et skikkelig ruskevær.

– Det blåser kraftig i området nå, og det regner sidelengs. Selv godt vante bergensere vil nok trekke innendørs i sånt vær, sier han til BA like etter klokken 0100 natt til søndag. Kort tid før konserten ble avlyst, skal vinden ha tatt slik tak i sceneområdet at duker på siden av scenen løsnet.

– Og utstyr begynte å vingle frem og tilbake, sier Brakstad, som likevel presiserer at det ikke var noe utstyr som falt ned.

Han hadde snakket med en politimann som fortalte at de da jobbet med å tømme området.

– Det er veldig mange her ute som venter på bussene som skal frakte dem vekk, sier Brakstad til BA, og forteller at stemningen ikke var spesielt god etter at det over høyttaleranlegget ble annonsert at konserten var avlyst.

– Det var nok veldig mange som var ganske forbannet, men været gjør nok sitt til at folk ikke bruker tid på å kjefte og smelle, men heller kommer seg hjem, mener han.

Det var da mye trafikk i området, og han kunne fortelle at bussene som skal frakte folk bort slet med å komme frem til de mange festivalgjengerne som sto og ventet. Litt etter klokken 0130 har trafikken begynt å løse seg.

Saken fortsetter under bildet.

Alan Walker fikk ikke avslutte Tysnesfest i år.

Alan Walker fikk ikke avslutte Tysnesfest i år. Foto:Alan Walker spilte sin første konsert i Bergen på tampen av fjoråret. Siden den gang har han blant annet vunnet spellemannspris for årets låt. Sist uke slapp Kygo en remiks av låten «Tired». Med attpåtil over 12 millioner månedlige lyttere, har det mildt sagt ikke vært et dårlig år for 19-åringen som ble oppdaget på YouTube.

Han fikk imidlertid ikke vise dette under Tysnesfest, og flere tusen måtte ta bena fatt vekk fra området.

Dette er ikke første gang Tysnesfest har vært ute i hardt vær. Også under Åge Sten Nilsen for syv år siden måtte publikum forlate området.

Artikkeltags