Vil gi 400.000 til musikkfestival

Kulturbyråd Julie Andersland (til venstre) og daglig leder i musikkorganisasjonen Brak, Karen Sofie Sørensen, utenfor Litteraturhuset før startskuddet for Vill Vill Vest.

Kulturbyråd Julie Andersland (til venstre) og daglig leder i musikkorganisasjonen Brak, Karen Sofie Sørensen, utenfor Litteraturhuset før startskuddet for Vill Vill Vest. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kulturbyråden vil gi Bergens nye festival en forutsigbarhet. – Det er kjempeflott. Det gjør at vi kan satse mange år fremover, sier festivalsjefen.

DEL

– Vi synes dette er viktig. Det som er så bra med Vill Vill Vest, er at de bygger opp unge og lovende artister. Dette er noe Bergen er gode på, og vi synes det er veldig positivt at musikkbransjen i Bergen jobber sammen om dette, sier kulturbyråd Julie Andersland (V).

Til årets Vill Vill Vest fikk Bergen kommune rasket sammen 340.000 kroner til arrangementet. Til neste år ønsker kulturbyråden altså å legge inn Vill Vill Vest som et eget punkt i budsjettet, og Andersland vil støtte dem med 400.000 kroner.

Budsjettet blir lagt frem neste onsdag.

– Vi vil gjerne at kunsten skal være risikovillig, og derfor ønsker vi å gi festivalen en forutsigbarhet, sier Andersland.

– Allerede før festivalen har begynt

Nasjonal og internasjonal musikkbransje har tatt turen til Bergen, og det er duket for en todagers festival. For aller første gang arrangeres Vill Vill Vest, og arrangørene håper det vil bidra til å styrke musikk-næringen på Vestlandet.

– Tenk at de sier dette allerede før festivalen har begynt, sier daglig leder i Brak, Karen Sofie Sørensen smilende.

Brak står for konferanseprogrammet som foregår på dagtid. Over 300 gjester, samarbeidspartnere og internasjonal musikkbransje tar turen.

Det er over 45 konferansebolker og 90 foredragsholdere.

– Hvis dette går igjennom, gjør det at vi kan gjøre det enda bedre neste år og starte planleggingen så fort vi er ferdig med årets, sier hun videre.

LES OGSÅ: Tatoverte Bergens byvåpen på leggen

Vil løfte frem nye talenter

Kulturbyråden har troen på musikkbransjefestivalen, som startet torsdag.

– Vi trenger alltid å løfte frem nye talenter, og det er noe Vill Vill Vest er med på å gjøre. Vi har Kygo og Aurora, men vi må huske på de andre dyktige artistene også, sier Andersland.

Vill Vill Vests festivalsjef, Vilde Blomhoff, ble glad da hun hørte byrådens forslag om å gi Vill Vill Vest midler til å videreføre arbeidet.

– Det er kjempeflott. Det gjør at vi kan satse mange år fremover, sier hun.

48 aktuelle artister fra flere kanter av Norge kommer til byen, og spiller på ni ulike scener spredt rundt i Bergen sentrum torsdag og fredag.

LES OGSÅ: Hemmelig festival med hemmelige artister

Artikkeltags