Gå til sidens hovedinnhold

Hvem fortjener en stjerne her?

Artikkelen er over 4 år gammel

BA inviterer leserne til å foreslå kandidater til Bergens egen «Walk of Fame». Har du et forslag?

– Planen vår er å fylle hele fortauet, men vi vil ha bergenserne med på å velge ut hvem som skal få navnet sitt hugget i stein, forteller Roger Iversen, som er blant initiativtakerne til prosjektet.

Forslag til kandidat fylles ut i skjemaet nederst i artikkelen.

Ny avduking

I 2015 fikk Bergen sin egen «Walk of Fame» i Nøstegaten. Nå pryder Trude Drevland, Helge Jordal, Sverre Faaberg, Trond Mohn, Oddvar Torsheim, Gunnar Staalesen, Laurie Grundt og Ole Torp fortauet. Også, som eneste utenlandske, Sir Paul McCartney har fått sin stjerne.

24. februar blir det igjen en stor seremoni på Nøstet, da skal hele seks nye navn settes i fortauet. Fem av dem er allerede valgt ut, men den sjette inviteres BAs lesere med på å stemme frem.

– Dette er vår måte å hedre de som har gjort mye for byen og satt Bergen på kartet, sier Iversen.

Statsminister Erna Solberg, Hans-Wilhelm Steinfeld, Frank Aarebrot, Christian Gottlieb Rieber og Per Grieg sr. er blant dem som får en stjerne mot slutten av februar.

Hvem den sjette stjernen blir, gjenstår fortsatt å se.

– Hver eneste by har noen som har utmerket seg spesielt, og nå vil vi altså ha bergenserne med på utvelgelsen, sier Roger Iversen.

Har du forslag?

Fra og med i dag kan du sende inn forslag til kandidater. Fredag 3. februar avsluttes denne runden, og en avstemmingsrunde blir satt i gang, med frist 12. februar.

Cecilia Brækhus har bokset sin vei inn i nordmenns hjerter og seiret i Oslo Spektrum i oktober. Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har for alvor satt Bergen på kartet etter å ha spilt land og strand rundt i hele verden, blant annet to fulle hus i den legendariske Hollywood Bowl og under avslutningsseremonien til OL i Rio.

Hvem har gjort noe minneverdig for byen eller satt Bergen på verdenskartet?

Send inn ditt forslag i skjemaet under, eller på mail til pulsen@ba.no med emnefelte «Walk of fame» og ditt forslag til kandidat.