Bestilte eget fly for å se rallycross-stjernen

Andreas Bakkeruds manager Jan Tore Brustad (t.v.) er overveldet over at det har klart å fylle et eget fly med supportere. Her med Atle Brudvik.

Andreas Bakkeruds manager Jan Tore Brustad (t.v.) er overveldet over at det har klart å fylle et eget fly med supportere. Her med Atle Brudvik. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag morgen flommet det over av blåkledde passasjerer på Flesland. Grunn? 150 Andreas Bakkerud-fans som har chartret eget fly til helgens VM-runde i rallycross.

DEL

– Vi var seks stykker i styret som bestemte oss for å gjøre dette. Vi kunne ha risikert å reise alene, men det gikk få timer fra flyet var bestilt til det var fullbooket. Det er uvirkelig, sier Jan Tore Brustad, manageren til Andreas Bakkerud.

De 150 fra fanklubben «BakkerudBlue» som dro til Riga fredag morgen skal i tillegg til å fly sammen også bo på samme hotell. Hele turen har en omsetning på rundt halvannet million kroner.

– Utrolig stolt

– Jeg er utrolig stolt av dem som alltid stiller opp og står bak meg hele veien. Det at vi har fått til dette opplegget for å ta dem med til Latvia er jeg utrolig stolt over, og er noe helt unikt i motorsport i hvert fall, sier Andreas Bakkerud selv.

Andreas Bakkerud

Andreas Bakkerud Foto:

Blant dem som er med på turen til Riga, er Bakkeruds foreldre, Åge og Ann-Kristin.

– Dette viser jo bare at Andreas selv har prestert, og han er lenger fremme i karrieren nå enn vi kunne håpet på. Dessverre har vi bare plass til 150 personer på flyet, og ikke 250. Vi kunne sikkert fylt det også, sier pappa Åge og ler.

– Andreas har fantastiske fans. De griner både når det går bra og når det går dårlig, legger faren til.

Andreas Bakkeruds foreldre, Åge og Ann-Kristin, er blant de 150 som er med på flyet for å følge rallycross-stjernen i Riga.

Andreas Bakkeruds foreldre, Åge og Ann-Kristin, er blant de 150 som er med på flyet for å følge rallycross-stjernen i Riga. Foto:

Kjørte fra Notodden

Det er ikke bare supportere fra Bergen som drar for å følge Bakkerud i årets tiende VM-runde i rallycross. Fans har flydd til Flesland fra andre deler av Norge for å bli med, mens andre har kjørt fra Stavanger og Notodden.

Fra den sistnevnte byen har Otter og Kaja Ødegården tatt turen fra.

– Vi kjørte i går gjennom regn og vind, sier Kaja.

– Men så er vi kanskje i overkant interessert i motorsport. Dette er kjempespennende å være med på. Andreas er den i motorsporten med flest fans. Og det har mye med hans karisma å gjøre, sier Otter som selv har drevet med motorsport.

Nummer fire

Da de hørte om at turen var de ikke i tvil. Dette måtte de få med seg.

– Vi var 200 i Barcelona under forrige VM-runde, men da bestilte alle hver for seg. Dette er den første fellesturen. All honnør til de som har fått dette i stand, sier Kaja.

NB: Den tiende VM-runden i rallycross blir arrangert fra fredag til søndag. Før runden er Andreas Bakkerud nummer fire i sammendraget med 170 poeng, åtte poeng opp til svenske Johan Kristoffersson på tredje. Mattias Ekström leder med 204 poeng.

Artikkeltags