Bakkerud leder etter første dag

Stort glis på åsabuen etter første dag.

Stort glis på åsabuen etter første dag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Bakkerud hadde beste tid i begge lørdagens kvalifiseringsomganger.

DEL

– Jeg tror jeg aldri har hatt en bedre start på alle de årene jeg har kjørt VM, og det viser potensialet i bilen når vi har fått alle småtingene på plass. Nå henger vi med fra starten av; startene funker og bilen funker bra på banen, gliser Bakkerud etter første dag av VM-løpet på Lånkebanen.

Bakkerud hadde bestetid i begge kvalifiseringsomgangene på lørdag, og kunne ikke fått et bedre utgangspunkt foran søndagen.

– Vi har en bra «pace», så vi må bare kjøre videre. I denne sporten går det like fort opp som ned, så jeg må holde føttene på bakken og fortsette «pacen» og ikke gjøre for mye drama i morgen, sier Bakkerud.

Han kjørte inn til 2.39,944 i andre omgang.

God start

Andreas Bakkerud har aldri lyktes hundre prosent på Lånkebanen, men var likevel regnet som en av forhåndsfavorittene til helgens VM-løp på banen.

Treningen fredag kveld og lørdag morgen gikk bra for bergenseren. Han hadde tredje beste rundetid og stabilt gode tider.

Og i første kvalifiseringsomgang hadde han beste tid.

– Det var digg! Det var en hard fight i første sving, og der bare matet vi på. Det er som Thomas Alsgaard sier: åpner hardt og øker suksessivt, gliste Bakkerud etter første løp.

Bakkerud kjørte inn på tiden 2.39, 372. Det var omtrent et halvt sekund raskere enn nummer to.

Finaler søndag

Det kjøres to kvalifiseringsomganger på lørdag og to på søndag, før semifinalene og finalen kjøres i 15-tiden søndag ettermiddag. BA følger hvert løp fra Lånkebanen, og kommer med oppdateringer underveis.

Andreas Bakkerud hadde beste tid i  kvalifiseringsomgangene.

Andreas Bakkerud hadde beste tid i kvalifiseringsomgangene. Foto:

Artikkeltags