Lørdag ble det kjent at bergensrapper Vågard Unstad (36) er død. Det bekrefter hans manager, Leo Ajkic, i en SMS til BA.

Vågard Unstad var et av medlemmene i A-laget, som sist sto på scenen under G-fest 12. august i år.

Hylles på sosiale medier

Musikknettstedet 730 hyller Unstad med følgende post på Instagram:

«Vågard En enestående artist og kis har gått bort, bare 36 år gammel. Vågard har betydd enormt mye for musikkmiljøet i Bergen, og satte evige spor i alle han møtte. Hvil i fred, legende ❤️»

I en av kommentarene til denne posten skriver Tarjei Strøm: «Evig legende. Statue i Sandviken».

A-lagets første utgivelse kom i 2006. I tillegg til Unstad, har gruppen bestått av Petter Sundby, også kjent som Store P, Girson Dias - og tidvis også DJ Boge.

Lørdag ettermiddag la konen Ida Unstad ut et bilde av henne og Vågard på Instagram med følgende melding: «Siden det ikke kommer tydelig frem i media vil jeg bare gjøre det klart at det var et uhell. Vågard var nummer 1 fan av livet, selv i tøffe perioder.»

BA har fått hennes tillatelse til å gjengi innlegget.

NMG/G og Klubb Kok

Bortsett fra en korona-konsert for 40 personer i fjor, var det da fire år siden gjengen i A-laget hadde stått på scenen sammen.

Unstad var en del av den bergenske hiphopscenen siden tenårene. Han var med på å bygge opp musikklabelet NMG/G-huset, og en av dem som sto bak nattklubben og konsertscenen Klubb Kok.

Unstad vokste opp i Sandviken og var med i buekorpset Mathismarkens Bataljon. Senere ble han viseformann i Eldre Mathismarksgutters forening.

I 2015 var han programleder i «Spill meg» – en humorserie på NRK med improvisert moro fra scenen i Bergen.