Tittel: Sonic & Sega All-Stars Racing

Utvikler: Zumo Digital

Utgiver: Sega

Platform: Xbox 360 (Testet), Playstation 3, Nintendo Wii, Microsoft Windows, Mobil

Utgivelsesdato: 26. Februar 2010

-

Sonic & Sega All-Stars Racing er et party racing spill med Sonic og andre spillfigurer fra Sega i hovedrollen.

Målet er enkelt, å komme seg til målet før dine syv andre motstandere gjør det.

For å klare dette må man bruke en av personene man har tilgjengelig og deres kjøretøy for å kjøre. I tilegg kan man kjøre i enkelte bokser som inneholder gjenstander som man kan bruke til å enten å hjelpe en selv eller sabotere for motstanderen.

Her finnes det et bredt utvalg, alt fra søkende missiler som sprenger og senker farten til motstanderen foran deg, til skjold som beskytter deg fra et enkeltstående angrep.

Men selv om alle disse gjenstandene kan virke kreative og nyskapende, vet vi som har spilt Mario Kart før at Zumo Digital har lånt en del fra serien. Blant annet er missilen i spillet nesten identisk med det røde skallet fra Mario Kart, med at begge går søkende på den motstanderen som er foran deg.

Boksehansken har også mye til felles med det grønne skallet som beveger seg fram og tilbake når det kolliderer med en vegg.

FUNGERER: Men selv om det har mye til felles med Mario Kart funker det svært godt og for de som ikke har en Nintendo-konsoll med et spill fra serien kan dette være et godt alternativt. Og selv om en del av objekt ideene er tatt fra andre spill, er det også noen nyvinninger i spillet. To slike eksempler er allstar- og lydhorn-gjenstanden.

Spesielt Allstarobjektet er svært interessant siden det ikke ligner på noe av det man har sett i tidligere racing spill av denne typen. Det gjør nemlig slik at avhengig av den personen du er får du en helt unik superevne som hjelper deg å komme langt fram skulle du ligge blant de siste i racet.

For eksempel blir Sonic til Super Sonic og flyr forbi alle på sin vei i en utrolig fart, mens Billy Hatcher begynner å løpe på toppen av et rullende gigantisk egg som flater alle på sin vei. Dette gjør hver karakter litt mer unik og legger til litt dybde i spillet.

Å bare kjøre rundt hele tiden uten noe mål utenom å vinne kan kanskje virke litt kjedelig, men fortvil ikke. Det finnes ganske mange moduser å boltre seg i.

Du har blant annet Grand Prix der du konkurrer i ulike turneringer der det er om igjen å gjøre det best totalt igjennom fire kappløp, Mission der du skal gjøre ulike oppdrag i en hel eller enkel del av en bane, Time Trial der du skal prøve å få best mulig tid på en runde osv. Alle disse modusene gir til sammen en ganske god mengde underholdning og spesielt Time Trial er en modus man kan bruke lang tid på hvis man er et skikkelig konkurranse mennesket. For der kan man nemlig konkurrere mot hele verden.

MOTSTANDERE: Man må heller ikke glemme at man ikke bare kan spille med computerstyrte motstandere, men også ekte spillere over internett og på en maskin. For selv om dette spillet også kan spilles alene, er det når man spiller med tre venner på samme konsoll at man virkelig får valuta for pengene. Man får rett og slett en fantastisk følelse når vennen har klart å holde deg unna hele kappløpet, men rett før mål får du Sonic`s løpesko og flyger i voldsom fart forbi.

Å gi spilleren alle godbitene med engang er svært sjeldent en suksessrik oppskrift i spillverdenen, og dette har Zumo Digital tydeligvis skjønt. For når man først starter opp spillet begynner man bare med en håndfull personer, bare et fåtall av de 24 banene og lite av soundtracket. I stedet må man kjøre så mye som mulig for å opparbeide seg Sega Miles som kan brukes til å kjøpe tingene man ikke allerede har. Dette fungerer flott og gjør at spillet klistrer deg til skjermen helt til man har fått alt som er mulig å få.

SPILLETID: Dessverre er ikke mengden ting man kan skaffe seg så alt for stor, og før 20 timer med spilletid er gått kan man allerede ha alt sammen. Dette trekker en del ned på holdbarheten på spillet siden man mister litt av driven for å spille når man ikke har noe mer å prøve å få. Sonic & Sega All-Stars Racing er heller ikke et spill man kan spille i store mengder på engang, det blir rett og slett litt for repeterende. Så man må ta det litt av gangen.

BANER: Men til tross for at det har noen mangler, er spillbarheten og holdbarheten ikke så verst og det samme gjelder for grafikken til spillet. Det inneholder 24 baner og 21 personer, alle som er godt modellert og teksturert selv om jeg har sett bedre teknisk kvalitet.

For det er nemlig ikke det tekniske med grafikken som er så bra, det er heller det estetiske. Selve designet er rett og slett utrolig fint å se på. Alt ifra, undervannstunnelen i Lost Palace til kanonene i Thunder Deck er pene å se på.

Et spill kan ha så god grafikk og spillbarhet som det en vil, men uten skikkelig musikk og lyd kommer det ikke så altfor langt, og det er dessverre her spillet går på en liten smell. Musikken er for det meste ikke mer en litt over middels kvalitet og mengden musikk er heller ikke noe særlig imponerende. Det klarer rett og slett ikke å holde seg på et like høyt nivå som grafikken og spillbarheten. Heldigvis er stemmene til karakterene og lydeffektene som for eksempel lyden til missil eksplosjon ikke så verst.

MUSIKK: Når alt kommer til stykke er Sonic & Sega All-Stars Racing et ypperlig racing spill som kan by på mye underholdning. Spesielt hvis du har noen å spille med. Men enkelte deler med spillet som den noe manglende musikken, den lave holdbarheten etter man har fått tak i alt og det faktum at spillet har hermet en god del etter Mario Kart, serien gjør at det ikke når helt opp til toppen.