De evakuerte etter rasene i Voss får ennå ikke komme inn i området

En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet.

En bil ble mandag kveld innesperret mellom to jordras som gikk over en kommunal en vei i Jordalen i Voss kommune. De to i bilen berget seg uskadd ut av området. Bilen kan skimtes mot seterhusene midt på bildet. Foto:

Av

16 personer ble evakuert etter at det mandag kveld gikk flere jordras i Røyrdotten i Voss. Værutsiktene er bedre tirsdag, men området er ennå ikke klarert for ferdsel.

DEL

En geolog skal inn i området for å vurdere faren for nye ras. Det er uklart når dette vil skje, men trolig i løpet av tirsdag, opplyser operasjonsleder Tatiana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

16 personer som var på støler og hytter i området ble evakuert mandag kveld. De ble fraktet til en privatbolig i området. De evakuerte får trolig ikke komme inn igjen til hyttene og stølene før geologen har vært i området.

– Det er en risikovurdering som må tas, både med hensyn til været og hva geologen vurderer, sier Knappen.

Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel for kraftige regnbyger i Hordaland mandag kveld og varslet om fare for jord- og flomskred.

Været har bedret seg tirsdag, og det er ikke lenger utstedt farevarsel.

Raste på kommunegrense

Totalt var det tre jordras som gikk i området. Det største raset gikk over en kommunal vei i Røyrdotten, som ligger på grensen mellom Voss og Aurland kommune. I tillegg gikk det to mindre ras lenger inne i dalen, opplyser politiet.

To personer satt i en bil som ble fanget i raset, men de berget seg selv ut og ble ikke skadd, ifølge politiet.

Ifølge Maria Eknes, beredskapsrådgiver i Voss kommune, har Voss og Aurland kommune dialog og det er de som i fellesskap sender geolog inn i området for å vurdere rasfaren.

– En geolog skal reise opp til området i løpet av kort tid sammen med noen fra politiet og noen fra Voss kommune, sier Eknes til BA.

I 1030-tiden sier Knappen at det holdes et møte der politi, brannvesen, geolog og kommunen deltar.

– Deretter drar politi i samarbeid med representant fra brannvesenet og geolog ut i aktuelle områder. Geolog skal foreta undersøkelser og en kvalifisert risikovurdering før området evtuelt kan frigis, sier hun.

Artikkeltags