Stort steinras i Sogn og Fjordane

Store steinblokker har rast ut i veibanen. Veien er knust, og raset er rundt 30 meter bredt.

Store steinblokker har rast ut i veibanen. Veien er knust, og raset er rundt 30 meter bredt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ras mellom Førde og Askvoll.

DEL

(Firda:) Fylkesvei 609 mellom Førde og Askvoll er stengt ved Ulltang etter at det har gått et steinras.

– Det er et stort ras. Det er cirka seks meter høyt og 30 meter bredt, sier operasjonsleder Olaug Holme i Vest politidistrikt.

– Det er enorme steinblokker som har rast ut. Hele veibanen er dekket. Vegen blir stengt i alle fall hele natten. Entreprenør og Statens vegvesen er på plass for å vurdere situasjonen. Veien er knust, og det er selvsagt autovernet også, sier politiets nnsatsleder Øystein Russenes til Firda sin journalist på stedet.

Ingen tatt

Både brannvesen og politi ble kalt ut da raset gikk.

– Raset er stort, og det er ikke klart om noen er tatt. Derfor rykker vi ut, opplyste Jan Gunnar Holvik ved 110-sentralen i Florø til Firda.

– Brannvesenet vil bli kalt tilbake. Det er ikke noe som tyder på at noen er tatt av raset, sier operasjonsleder Holme i politiet.

Det er store steinblokker som har rast ut i veien fra skråningen over veibanen. Raset har gått i et område hvor det ikke er boliger.

Det vil bli sperret på stedet en god stund.

Isolerte boliger

Veien er også stengt ved Heilevang på grensen mellom Førde og Askvoll på grunn av rasfare.

Det betyr at de som bor mellom Heilevang og Ulltang er isolerte, blant andre de som bor i Solheimsdalen. Veien vil bli stengt i begge retninger i hele natt.

Artikkeltags