Gå til sidens hovedinnhold

Raymond ble overrasket over støtten

Disse får stipend fra Olympiatoppen

Artikkelen er over 2 år gammel

Kickbokser Raymond Gaassand Straume får hjelp av Olympiatoppen i jakten på VM-medalje.

– For meg var det absolutt en positiv overraskelse! Jeg har ikke fått stipend tidligere, men jeg har hatt en bedre sesong enn noen gang tidligere, sier Gaassand Straume.

Det er et trangt nåløye for å få stipend fra Olympiatoppen. For sommeren 2019 har omtrent hundre norske utøvere og lag fått tildelt stipend.

Blant kjente og meritterte idrettsnavn som Stig-André Berge, Alexander Kristoff, Karsten Warholm, Ingebrigtsen-brødrene, Olaf Tufte og Henrik Christiansen finner vi altså kickbokser Raymond Gaassand Straume fra Fana IL.

Penger og støtte

– Han er en utøver vi har stor tro på og en utøver vi har sansen for. Vi har stor tillit til at han gjør jobben som må legges ned. Olympiatoppen er opptatt av resultater, men også at utøverne er gode rollemodeller, og det er Raymond, sier Michael Jørgensen i Olympiatoppen.

Olympiatoppen deler ut utviklingsstipend, B-stipend og A-stipend med bakgrunn i utøvernes oppnådde resultater.

FAKTA

Disse lokale utøverne mottar individuelt stipend fra Olympiatoppen i 2019:

Tommy Urhaug (bordtennis), Sigrid Borge (friidrett), Marcus Thomsen (friidrett), Isabelle Pedersen (friidrett), Martin Roe (friidrett), Håvard Haukenes (friidrett), Randi Dyngeland (taekwondo), Raymond Gaassand Straume (kickboksing), Stian Schjetlein (vannjet) , Kristoffer Brun (roing), Markus Lie (svømming), Casper Stornes (trialtlon), Gustav Iden (trialtlon), Kristian Blummenfelt (trialtlon), Sjur Røthe (langrenn), Sindre Henriksen (skøyter), Sverre Lunde Pedersen (skøyter) og Håvard Lorentzen (skøyter).

 

Gaassand Straume har fått B-stipend, som blant annet innebærer gratis trening på Olympiatoppens treningssenter, hjelp med testing, faglig støtte, helsetjenester og 70.000 kroner (det kan bli en avkorting dersom utøveren tjener over et visst beløp).

– Det gjør godt for ham. Han har hundre prosent jobb utenom sporten. Det krever litt, sier trener Morten Saksvik.

– Betyr mye for meg!

– Det er noe som betyr veldig mye for meg! Jeg kan legge vekk noen timer jobb for å satse mer på idretten. Jeg setter veldig stor pris på æren av å få stipend i år, sier Gaassand Straume selv.

Han har tidligere vunnet medalje i EM. Til høsten håper han å vinne sin første VM-medalje.

– Toppidrett handler om detaljer og små marginer. Med penger fra Olympiatoppen har han mulighet til å oppsøke de detaljene. Kanskje reise på noen ekstra samlinger, reise på stevner eller få inn en ekstra sparringpartner. Den dagen du er ute i en stor turnering handler det om å være best mulig forberedt, og de pengene er en mulighet til å gi ham en konkurransefordel, sier Jørgensen i Olympiatoppen.

Kommentarer til denne saken